притисни ентер »

Протест против миграциската политика во Чикаго

Протест против миграциската политика во Чикаго

Протестот е насочен против одлуката на американските надлежни служби, кои планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеа транспаренти на кои пишуваше „не деца во кафез“ и „укинете ја агенцијата за имиграција“. Портпаролот на полицијата Ентони

Чикаго се побуни против „ставањето на деца во кафези“

Чикаго се побуни против „ставањето на деца во кафези“

Неколку илјади луѓе маршираа во центарот на Чикаго протестирајќи против имиграционата политика на претседателот Доналд Трамп, а слични протести се викендов и во други градови во САД. Демонстрантите извикуваа пароли во коишто го критикуваа Доналд Трамп и Агенцијата за имиграција (ИЦЕ), а многу од нив носеа плакати со натписи „Не за деца во кафези” и

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Неколку илјади луѓе маршираа во центарот на Чикаго протестирајќи против имиграционата политика на претседателот Доналд Трамп, а слични протести се викендов и во други градови во САД. Демонстрантите извикуваа пароли во коишто го критикуваа Доналд Трамп и Агенцијата за имиграција (ICE), а многу од нив носеа плакати со натписи ,,Не за деца во кафези”

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Неколку илјади луѓе маршираа во центарот на Чикаго протестирајќи против имиграционата политика на претседателот Доналд Трамп, а слични протести се викендов и во други градови во САД. Демонстрантите извикуваа пароли во коишто го критикуваа Доналд Трамп и Агенцијата за имиграција (ICE), а многу од нив носеа плакати со натписи ,,Не за деца во кафези”

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Неколку илјади луѓе маршираа во центарот на Чикаго протестирајќи против имиграционата политика на претседателот Доналд Трамп, а слични протести се викендов и во други градови во САД. Демонстрантите извикуваа пароли во коишто го критикуваа Доналд Трамп и Агенцијата за имиграција (ICE), а многу од нив носеа плакати со натписи ,,Не за деца во кафези”

(ВИДЕО) Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

(ВИДЕО) Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

„НЕ ДЕЦА ВО КАФЕЗ”: Протести во Чикаго против имиграциската политика на Трамп

„НЕ ДЕЦА ВО КАФЕЗ”: Протести во Чикаго против имиграциската политика на Трамп

Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Протести во Чикаго против имиграционата политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти протестираа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Чикаго: Протест против имиграциската политика на Трамп

Неколку илјади демонстранти се собраа во центарот на Чикаго против имиграциската политика на американскиот претседател Доналд Трамп. Според медиумите во САД, американските надлежни служби планираат денеска да спроведат голема рација и апсење на околу 2.000 илегални имигранти, на кои им е издадено решение за депортирање. Демонстрантите носеле транспаренти

САД почнуваат масовна депортација на имигранти

САД почнуваат масовна депортација на имигранти

Со цел да бидат депортирани во операцијата која ја вети претседателот Доналд Трамп за „протерување на милиони илегални жители“ од земјата. Оваа акција треба да почне на 14 јули откако беше одложена во минатиот месец. Трамп ја направи илегалната имиграција за клучна цел на неговата администрација.

В недела депортирање на илегалните мигранти

В недела депортирање на илегалните мигранти

Опфатени се десетина големи градови, меѓу кои и Лос Анџелес и Чикаго. Дел од нив  одбиваат да соработуваат во рацијата. Демократите и активистите за поддршка на мигрантите ги советуваа засегнатите групи за нивните права. „ Ќе се апсат луѓе со криминално досие, но и секој што го прекршува законот на САД“, велат од Агенцијата за миграција и царина којашто

САД почнуваат масовна депортација на имигранти

САД почнуваат масовна депортација на имигранти

Американските власти соопштија дека ќе почнат апсење на околу 2.000 имигрантски семејства со цел да бидат депортирани во операцијата која ја вети претседателот Доналд Трамп за „протерување на милиони илегални жители“ од земјата. Оваа акција треба да почне на 14 јули откако беше одложена во минатиот месец. Трамп ја направи илегалната имиграција за клучна

САД почнуваат масовна депоpтација на имигранти

САД почнуваат масовна депоpтација на имигранти

Американските власти соопштија дека ќе почнат апceње на околу 2.000 имигрантски семејства со цел да бидат депоpтирани во операцијата која ја вети претседателот Доналд Трамп за „пpотерување на милиони илегални жители“ од земјата. Оваа акција треба да почне на 14 јули откако беше одложена во минатиот месец. Трамп ја направи илегалната имиграција за клучна

„Њујорк тајмс“: Рациите за депортација на илегалните имигранти почнуваат в недела

„Њујорк тајмс“: Рациите за депортација на илегалните имигранти почнуваат в недела

Американските власти в недела почнуваат со најавените рации за депортација на илегалните имигранти, објави денеска „Њујорк тајмс“ повикувајќи се на два извора од Департментот за национална безбедност. Весник дознава дека Имиграциската и царинска служба (ИЦЕ) првично во текот на повеќедневна операција треба да задржи најмалку две илјади имигранти без