притисни ентер »

Припјат: предчернобилскиот живот на градот на нуклеарната индустрија

Припјат: предчернобилскиот живот на градот на нуклеарната индустрија

Беше исто така многу млад град во однос на своите луѓе, со просечна возраст од само 26 години. На 26 април се одбележува годишнината од несреќата во Чернобилската нуклеарна централа од 1986 година. Овие слики го прикажуваат животот во Припјат пред и за време на хаваријата. pripyat-city.ru Градот се наоѓа на 90 километри од Киев, Припјат беше многу