притисни ентер »

НАСТАНОТ НА ГОДИНАТА Е ДЕНЕСКА ВО СКОПЈЕ: Фишер, Ескобар, Папандреу, Заев, Курти... Самит на The Economist за иднината на Западен Балкан

НАСТАНОТ НА ГОДИНАТА Е ДЕНЕСКА ВО СКОПЈЕ: Фишер, Ескобар, Папандреу, Заев, Курти... Самит на The Economist за иднината на Западен Балкан

Премиери, заменици премиери, министри за надворешни работи, видни политичари, поранешни функционери кои оставиле печат во политичките и економски збиднувања, регулатори, бизнисмени, банкари, менаџери од цела Европа... Скопје денеска ќе биде домаќин на Western Balkans Summit 2021, престижен настан во организација на видниот The Economist, настан на

Скопје домаќин на Самитот на „Економист“ за Западен Балкан

Скопје домаќин на Самитот на „Економист“ за Западен Балкан

Вториот Самит за Западен Балкан „Промовирање на инклузивноста и солидарноста на Европа“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на „Економист“. На самитот ќе се дискутира за тоа како да се зајакне стабилноста и соработката во регионот, како да се забрза пристапувањето на Западен Балкан во ЕУ, како и тоа кои се приоритетите на Северна Македонија

Самит на „Економист“ за Западен Балкан: Промовирање на европската инклузивност и солидарност

Самит на „Економист“ за Западен Балкан: Промовирање на европската инклузивност и солидарност

Вториот Самит за Западен Балкан „Промовирање на инклузивноста и солидарноста на Европа” ќе се одржи денеска во Скопје во организација на „Економист”. На самитот ќе се дискутира за тоа како да се зајакне стабилноста и соработката во регионот, како да се забрза пристапувањето на Западен Балкан во ЕУ, како и тоа кои се приоритетите на Северна Македонија

Заев ќе го отвори Самитот на Западен Балкан во организација на лондонски „Економист”

Заев ќе го отвори Самитот на Западен Балкан во организација на лондонски „Економист”

Ве известуваме дека денеска 14.10.2021 година (четврток), со почеток во 08:50 часот, премиерот Зоран Заев со воведно обраќање ќе го отвори Самитот на Западен Балкан во организација на лондонски „Економист”. Тема на Самитот е „Унапредување на европската инклузивност и солидарност”. На Самитот на засебни панел сесии ќе учествуваат и вицепремиерот за

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Тој очекува плодни дискусии од кои ќе произлезат квалитетни заклучоци кои понатаму, како што наведува, ќе бидат имплементирани. -Со особена чест и задоволство им посакав добредојде на учесниците на Самитот на Западен Балкан во организација на лондонски „Економист". Верувам дека утрешниот ден ќе биде уште една потврда за важноста од соработката и солидарноста

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Верувам дека утрешниот ден ќе биде уште една потврда за важноста од соработката и солидарноста за Западен Балкан на патот кон ЕУ, напиша вечерва премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил во пресрет на Самитот што го организира лондонски „Економист“. Тој очекува плодни дискусии од кои ќе произлезат квалитетни заклучоци кои понатаму, како што наведува,

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Верувам дека утрешниот ден ќе биде уште една потврда за важноста од соработката и солидарноста за Западен Балкан на патот кон ЕУ, напиша вечерва премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил во пресрет на Самитот што го организира лондонски „Економист“. Тој очекува плодни дискусии од кои ќе произлезат квалитетни заклучоци кои понатаму, како што наведува,

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Заев во пресрет на утрешниот Самит: Соработката е од голема важност на патот кон ЕУ

Верувам дека утрешниот ден ќе биде уште една потврда за важноста од соработката и солидарноста за Западен Балкан на патот кон ЕУ, напиша вечерва премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил во пресрет на Самитот што го организира лондонски „Економист”. Тој очекува плодни дискусии од кои ќе произлезат квалитетни заклучоци кои понатаму, како што наведува,