притисни ентер »

Амбасадорката Брнс: Формирањето на влада е во рацете на пратениците, нова влада за справување со корупцијата и неказнивоста на криминалот

Амбасадорката Брнс: Формирањето на влада е во рацете на пратениците, нова влада за справување со корупцијата и неказнивоста на криминалот

Амбасадорката Брнс: Формирањето на влада е во рацете на пратениците, нова влада за справување со корупцијата и неказнивоста на криминалот -Новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Во парлементарна систем, премиерското место е работа на парламентарното мнозиство, инаку САД

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха" порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Премиер се бира со мнозинство пратеници без оглед на етничката припадност, вели Американската амбасадорка Кејт Брнз

Премиер се бира со мнозинство пратеници без оглед на етничката припадност, вели Американската амбасадорка Кејт Брнз

Американската амбасадорка во Скопје Кејт Мари Брнз во интервју за весникот на албански јазик „Коха” на прашањето што мисли за барањето на ДУИ идниот премиер на Владата да биде Албанец, рече дека плуралистички систем во земјава овозможува за тоа да одлучи парламентарното мнозинство, без оглед на етничката припадност. „Зависи од мнозинството во парламентот

Брнс - Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнс - Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнс во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатлантскиот пат на Македонија. На прашањето

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат

Амбасадорката Брнс очекува Влада која ќе ја формираат пратениците, а ќе се справи со kopyпциjaтa и нekaзнивocтa на kpиминaлот

Амбасадорката Брнс очекува Влада која ќе ја формираат пратениците, а ќе се справи со kopyпциjaтa и нekaзнивocтa на kpиминaлот

Новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Во парлементарна систем, премиерското место е работа на парламентарното мнозиство, инаку САД ќе соработува со сите политички парти во земјата за да се продолжи еуро-атланскиот пат на Северна Македонија, изјавил ексклузивно за весникот

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат

БРНЗ: Новата влада да се формира во предвидените рокови

БРНЗ: Новата влада да се формира во предвидените рокови

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Македонија. -Ние очекуваме

БРНЗ: Новата влада да се формира во предвидените рокови

БРНЗ: Новата влада да се формира во предвидените рокови

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Македонија. -Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат роковите. Со оглед на кризата со Ковид-19 и други важни проблеми со кои се соочува земјата, постигнувањето договор за нова Влада што ќе може да ги реши овие проблеми

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во Македонија Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Македонија. -Ние

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

На прашањето за идејата на ДУИ за прв албански премиер, американската амбасадорка оценува дека плуралистичкиот систем на земјава овозможува избор на премиер со гласови на мнозинство пратеници, без оглед на етничката припадност. Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха” порача новата влада да се формира во предвидените

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Скопје, 1 август 2020 () – Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот