Научниците открија дека хормоните во целост можат да владеат со жените

Научниците велат дека хормоните целосно ги контролираат жените, бидејќи новите истражувања покажале дека понежниот пол е многу почувствителен на нивното влијание отколку што се верувало порано. На пример, хормонот кортизол, кој се излачува во стресни ситуации, кога е малку покачен, предизвикува повеќе бурни реакции отколку кај мажите. Ова објаснува