притисни ентер »

Од ноќеска на полноќ поскапуваат горивата

Од ноќеска на полноќ поскапуваат горивата

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ

Горивата поскапуваат за половина денар

Горивата поскапуваат за половина денар

Од полноќ за половина денар поскапуваат бензините, дизелот и екстралесното масло за домаќинство. Бензините од 95 и 98 октани ќе се продаваат за 61, односно 63 денари за литар. Дизелот ќе чини 52,50 денари, а екстралесното масло 52 денара за литар. Поскапува и мазутот. Килограм ќе се продава за 25,824 денари. Причини за корекциите на цените се растот

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) за 52,5,

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) за 52,5,

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Ново поскапување на горивата за половина денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) за 52,5,

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ

Горивата повторно поскапуваат - ОВИЕ СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ

Горивата повторно поскапуваат - ОВИЕ СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ

Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени на нафтените деривати кои ќе важат од полноќ Согласно одлуката, горивата поскапуваат за 0,50 денари. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 0,50 денар/литар, Новата цена на

Горивата повторно поскапуваат - ОВИЕ СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ

Горивата повторно поскапуваат - ОВИЕ СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ

Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени на нафтените деривати кои ќе важат од полноќ Согласно одлуката, горивата поскапуваат за 0,50 денари. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 0,50 денар/литар, Новата цена на

РКЕ се одлучи за ново поскапување на горивата

РКЕ се одлучи за ново поскапување на горивата

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) донесе одлука за ново зголемување на малопродажната цена на горивата во нашата земја Од РКЕ соопштија дека од вечерва на полноќ ќе важат нови, поскапи цени за горивата. Според методологијата за пресметување на малопродажните цени на горивата, од вечерва цените ќе се зголемат за 1,05 проценти, во однос на минатонеделните

Од полноќ, поскапуваат горивата

Од полноќ, поскапуваат горивата

Со најновата одлука на Регулаторна комисија за енергетика, нафтените деривати од ноќеска на полноќ, поскапуваат за половина денар по литар во однос на утврдените цени од минатата седмица. Со тоа, новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 61,00 денари по литар, а ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава по 63,00 денари по литар. Малопродажната цена

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) за 52,5, а Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) за 52 денара за литар. Со одлуката на РКЕ за  0,428 денари за килограм се зголемува

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Горивата поскапуваат за половина денар по литар

Горивата поскапуваат за половина денар по литар Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар,

НОВ ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНИТЕ - еуросупер 98 достигна 63 денари

НОВ ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНИТЕ - еуросупер 98 достигна 63 денари

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука за зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во прoсек за 1, 05 отсто . Одлуката следува како резултат на зголемување на референтните цени на сите нафтени деривати на светскиот пазар во изминатиот седумдневен период и тоа кај бензинот во просек за 2,574 отсто, кај дизелот

РКЕ одлучи: Ова се новите цени на горивата

РКЕ одлучи: Ова се новите цени на горивата

РКЕ одлучи: Ова се новите цени на горивата Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени на нафтените деривати кои ќе важат од полноќ Согласно одлуката, горивата поскапуваат за 0,50 денари. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат

Од ноќеска на полноќ поскапуваат горивата

Од ноќеска на полноќ поскапуваат горивата

Цената на горивата од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,05 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 61 денар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се продава за 63, ЕУРОДИЗЕЛ