притисни ентер »

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск од Русија. Руската вечер ќе се одржи во предворјето на црквата Света Софија со почеток во 21 часот. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од страна на Едуард Амбарцумјан –заслужен уметник на Руската Федерација кој

Вечерва на „Охридско лето“ концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск

Вечерва на „Охридско лето“ концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето" продолжува вечерва со концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск од Русија. Руската вечер ќе се одржи во предворјето на црквата Света Софија со почеток во 21 часот. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од страна на Едуард Амбарцумјан –заслужен уметник на Руската Федерација кој

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск од Русија. Руската вечер ќе се одржи во предворјето на црквата Света Софија со почеток во 21 часот. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од страна на Едуард Амбарцумјан – заслужен уметник на Руската Федерација кој

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето"

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето"

Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна концертна активност исполнувајќи популарни, но и сложени дела од музичката литература. Настапувал на значајни фестивалски празнувања во Бријанск и во Москва,

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва во црквата „Света Софија“ на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва во црквата „Света Софија“ на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“, вечерва концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“ вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“ вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“ вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“ вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Loading..
Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето“

Во предворјето на црквата „Света Софија“ вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето”

Симфонискиот оркестар на Бријанск на „Охридско лето”

Во предворјето на црквата „Света Софија” вечер концерт ќе одржи симфонискиот оркестар на Бријанск во рамките на 59. издание на фестивалот „Охридско лето”. Симфонискиот оркестар на Бријанск е основан во 2011 година од Едуард Амбарцумјан, кој е уметнички директор и диригент на ансамблот. Од првите денови на постоењето овој оркестар започнал интензивна