притисни ентер »

Колку пластика внесуваме во организмот секој ден?

Колку пластика внесуваме во организмот секој ден?

Без разлика дали пиете од пластични чаши или купувате со пластични кеси, секој од нас доаѓа во контакт со пластика неколку пати дневно. Но, колку всушност е штетно ова? Едно истражување открило колку пластика завршува во организмот на просечен човек, а бројката навистина ќе ве изненади. Истражувањето од Универзитетот Викторија покажало дека просечниот

Колкава количина пластика секојдневно внесуваме во нашето тело?

Колкава количина пластика секојдневно внесуваме во нашето тело?

Без разлика дали пиете од пластично шише или носите пластична кеса, поголемиот дел од вас доаѓаат во контакт со пластика неколкупати дневно. Колку е тоа штетно? Според студијата што била спроведена при Универзитетот Викторија, просечниот човек консумира повеќе од 70.000 честички микропластика на годишно ниво, а особено загрижува фактот што сè уште

Застрашувачко откритие: Колкава количина пластика внесувате во вашето тело на дневно ниво?

Застрашувачко откритие: Колкава количина пластика внесувате во вашето тело на дневно ниво?

Без разлика дали пиете од пластично шише или носите пластична кеса, поголемиот дел од вас доаѓаат во контакт со пластика неколкупати дневно. Колку е тоа штетно? Според студијата што била спроведена при Универзитетот Викторија, просечниот човек консумира повеќе од 70.000 честички микропластика на годишно ниво, а особено загрижува фактот што сè уште