притисни ентер »

Нови туристички содржини во Малешевијата

Нови туристички содржини во Малешевијата

Со поддршка од Владата, Европска Унија и Светска банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата преку потпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија во вредност од 3,2 милиони денари, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. На промоцијата во Берово вицепремиерот за економски прашања

„Малешевска Корија – Планински велосипедизам дестинација"

„Малешевска Корија – Планински велосипедизам дестинација"

Како дел од туристичката дестинација Малешево и околината што беше поддржан во рамките на „Проектот за локална и регионална конкурентност“. Денеска во хотел Манастир – Берово, се одржа промоција на активности и постигнати резултати од потпроектот во организација на планинарско спортскиот клуб „Малешевска Корија“ од Берово. На настанот учествуваа Заменик

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Со поддршка од Владата, Европска Унија и Светска банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата преку потпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија во вредност од 3,2 милиони денари, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. На промоцијата во Берово вицепремиерот за економски прашања

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар, присуствуваа во Берово на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. Како што информираат од владината прес-служба, овој проект се реализира од Кабинетот

Промоција на резултати на потпроектот „Малешевска Корија – планински велосипедизам дестинација“

Промоција на резултати на потпроектот „Малешевска Корија – планински велосипедизам дестинација“

Планинарско спортскиот клуб „Малешевска Корија“ од Берово ги промовира постигнатите резултати од потпроектот „Малешевска Корија – планински велосипедизам дестинација“ како дел од туристичката дестинација Малешево и околината што беше поддржан во рамките на „Проектот за локална и регионална конкурентност“. На 04.12.2019 година (среда) во хотел Манастир

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар, присуствуваа во Берово на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. Како што информираат од владината прес-служба, овој проект се реализира од Кабинетот

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Анѓушев и Жбогар со поддршка на проект за планински велосипедизам во Берово

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар, присуствуваа во Берово на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. Како што информираат од владината прес-служба, овој проект се реализира од Кабинетот

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Со поддршка од Владата, Европска Унија и Светска банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата преку потпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија во вредност од 3,2 милиони денари, кој е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност. На промоцијата во Берово вицепремиерот за економски прашања

Државава објавена од страна на Lonely Planet како една од 10-те дестинации која треба да се посети во 2020

Државава објавена од страна на Lonely Planet како една од 10-те дестинации која треба да се посети во 2020

Северна Македонија е објавена од страна на Lonely Planet како една од 10-те дестинации која треба да се посети во 2020 година истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“. „Европската Унија финансира 47 подпроекти со грант од 18 милиони евра, за да и помогне на Северна Македонија да ги достигне туристичките

„Планински велосипедизам“ со поддршка на Владата, Европска Унија и Светска Банка

„Планински велосипедизам“ со поддршка на Владата, Европска Унија и Светска Банка

Toe a дел од Проектот за локална и регионална конкурентност, кој се реализира од Кабинетот на Вицепремиерот со финансиска поддршка од делегацијата на Европска Унија и од Светска банка. Зборувајќи на промоцијата, вицепремиерот Анѓушев истакна дека ова е еден од вкупно 47-те подпроекти кои во моментот се спроведуваат во рамките на Проектот за локална

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Се зголемуваат туристичките содржини во Малешевијата

Целиот буџет за Проектот за локална и регионална конкурентност, што е дел од ИПА програмата, посочи, е во форма на грант во вредност од 18 милиони евра, како и 3,2 милиона евра сопствено учество на нашата држава. Со поддршка од Владата, Европска Унија и Светска банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата преку потпроектот „Планински

Со поддршка на Владата, Европска Унија и Светска Банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата

Со поддршка на Владата, Европска Унија и Светска Банка се зголемуваат понудените содржини за туристи во Малешевијата

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, амбасадорот на ЕУ, Н.Е. г. Самуел Жбогар и директорот на канцеларијата на Светска банка за Северна Македонија и Косово, г. Марко Мантованели, присуствуваа на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија, дел од Проектот за

Жбогар: ЕУ финансира 47 подпроекти со 18 милиони евра за да и помогне на Северна Македонија да ги достигне туристичките потенцијали

Жбогар: ЕУ финансира 47 подпроекти со 18 милиони евра за да и помогне на Северна Македонија да ги достигне туристичките потенцијали

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на канцеларијата на Светска банка за Северна Македонија и Косово, Марко Мантованели, присуствуваа на промоцијата на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија, дел од Проектот за локална и регионална

Анѓушев, Жбогар и Мантованели на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам"

Анѓушев, Жбогар и Мантованели на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам"

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, денеска заедно со амбасадорот на ЕУ Самуел Жбогар и директорот на канцеларијата на Светска банка за Македонија и Косово Марко Мантованели, ќе присуствуваат на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам" на здружението Малешевска корија. Овој подпроект е финансиран со

Анѓушев, Жбогар и Мантованели на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам“

Анѓушев, Жбогар и Мантованели на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам“

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, денеска заедно со амбасадорот на ЕУ Самуел Жбогар и директорот на канцеларијата на Светска банка за Северна Македонија и Косово Марко Мантованели, ќе присуствуваат на промоција на подпроектот „Планински велосипедизам“ на здружението Малешевска корија. Овој подпроект е финансиран