притисни ентер »

"Прирачник за самоуништување": Се укинува додатокот за трето дете

"Прирачник за самоуништување": Се укинува додатокот за трето дете

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое родено дете. Ова се предвидува со измените на Законот за заштита на децата, со кои се бришат членовите од Законот со кои беше предвидена помошта за трето дете. Од Министерството за труд и социјална политика велат дека не станува збор за укинување на надоместокот, туку за унапредување

"Прирачник за самоуништување": Се укинува додатокот за трето дете

"Прирачник за самоуништување": Се укинува додатокот за трето дете

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое родено дете. Ова се предвидува со измените на Законот за заштита на децата, со кои се бришат членовите од Законот со кои беше предвидена помошта за трето дете. Од Министерството за труд и социјална политика велат дека не станува збор за укинување на надоместокот, туку за унапредување

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете едонкратен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен износ од 60.000 денари. Ова

МТСП: Се воведува еднократен надомест за прво, второ и трето дете

МТСП: Се воведува еднократен надомест за прво, второ и трето дете

Со предложените  измени на Законот за заштита на децата не се укинува надоместот за трето дете, туку се унапредува во право на користење на надомест за прво, второ и трето дете. На овој начин се проширува правото на користење еднократна парична помош за новороденче и се дава можност за тоа и за второродено и за третородено дете, соопшти денеска Министерството

Нема веќе по 8 илјади месечно, се менува законот за финансиска помош за трето дете

Нема веќе по 8 илјади месечно, се менува законот за финансиска помош за трето дете

Државата нема да плаќа по 8 илјади денари месечно за трето дете. Со новата измена за трето дете ќе се одбива еднократна парична помош во висина од 60 илјади денари. Иако практично значи дека таа мерка се укинува, а се воведува нова, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вели дека станува збор за трансформација. Според новиот закон

Дополнителната помош за трето дете останува минато

Дополнителната помош за трето дете останува минато

Дополнителната помош за трето дете останува минато за тие кои ја имаа среќата да ја користат. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, тврди дека оваа мерка не дала никаков ефект за да се зголеми наталитетот во Македонија , а во меѓувреме државата губела милијарди денари, па затоа мерката ќе биде укината . Д одатокот за трето дете

Царовска: За второ дете 20 илјади, за трето дете 60 илјади денари

Царовска: За второ дете 20 илјади, за трето дете 60 илјади денари

Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете едонкратен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен износ од 60.000 денари. Ова

Нема веќе месечен додаток за трето дете -  за новороденче ќе се добива еднократна парична помош

Нема веќе месечен додаток за трето дете - за новороденче ќе се добива еднократна парична помош

Embedded video for Нема веќе месечен додаток за трето дете - за новороденче ќе се добива еднократна парична помош Нема да има додаток за трето дете секој месец, туку само еднократна парична помош. Ако досега овие семејства добиваа по 8000 денари месечно или околу 15.500 евра за 10 години колку што важеше мерката во иднина  само еднаш ќе земат 1000

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете едонкратен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен износ од 60.000 денари. Ова

loading...
Ќе се укине додатокот за трето дете

Ќе се укине додатокот за трето дете

Се укинува додатокот за трето и четврто дете. Наместо овој надоместок се воведува еднократна помош за секое новороденче. Анализите на Министерството за труд покажале дека  оваа мерка воведена од владата на Груевски не ги дала очекуваните ефекти врз наталитетот. Царовска вели, парите биле фрлени во бунар. „За првото дете еднократен износ од 5000, за

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете едонкратен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен износ од 60.000 денари. Ова

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Скопје, 8 ноември 2018 (МИА) – „Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете еднократен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен

Се укинува додатокот за трето дете, ќе се замени со еднократна помош

Се укинува додатокот за трето дете, ќе се замени со еднократна помош

Се укинува додатокот за трето дете, ќе се замени со еднократна помош Наместо надомест од 8.362 денари месечно, 10 години по ред, семејствата во кои ќе се роди трето дете од следната година ќе добиваат еднократна помош од 60.000 денари. Владата предлага измени во Законот за социјална и детска заштита со кои парична помош ќе добива секое новороденче

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое новороденче

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое новороденче

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое родено дете. Ова се предвидува со измените на Законот за заштита на децата, со кои се бришат членовите од Законот со кои беше предвидена помошта за трето дете, пишува СДК. Од Министерството за труд и социјална политика велат дека не станува збор за укинување на надоместокот,

Нема веќе додаток за трето дете, се воведува еднократна помош за секое новороденче

Нема веќе додаток за трето дете, се воведува еднократна помош за секое новороденче

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое родено дете. Ова се предвидува со измените на Законот за заштита на децата, со кои се бришат членовите од Законот со кои беше предвидена помошта за трето дете, објави порталот „Сакам да кажам“. Од Министерството за труд и социјална политика велат дека не станува збор за укинување

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Царовска: Мерката трето дете не се укинува, се трансформира

Мерката трето дете не се укинува туку се трансформира. Воведуваме праведно право за демографски развој и додаваме право за прво дете, за второ и за трето дете со цел да нема дискриминација. За првото дете еднокаратен износ од пет илјади денари, за второто дете еднократен износ од 20.000 денари, а за третото дете еднократен износ од 60.000 денари. Ова

МТСП: Воведуваме додаток за прво, второ и трето дете

МТСП: Воведуваме додаток за прво, второ и трето дете

Со предложените законски измени не се укинува надоместокот за трето дете, туку се унапредува во право на користење на надоместок за прво, второ и трето дете. На овој начин се проширува правото на користење на еднократна парична помош за новороденче и се дава можност на истото и за второродено и за третородено дете. Исто така се прави прогресивно зголемување

МТСП: Се воведува еднократен надомест за прво, второ и трето дете

МТСП: Се воведува еднократен надомест за прво, второ и трето дете

На овој начин се проширува правото на користење еднократна парична помош за новороденче и се дава можност за тоа и за второродено и за третородено дете, соопшти денеска министерството за труд и социјална политика. МТСП: Се воведува еднократен надомест за прво, второ и трето дете