притисни ентер »

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Иако 2019. е година на првата генерација смартфони со флексибилни екрани, ниту еден од најголемите производители се уште не издаде во продажба свој дебитантски модел. Сепак, ова не го спречува развојот на нови уреди и концепти во оваа насока. Тоа го докажува патентна апликација на Oppo до WIPO. Во неа гледаме скици и рендери на модел кој има флексибилен

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Иако 2019. е година на првата генерација смартфони со флексибилни екрани, ниту еден од најголемите производители се уште не издаде во продажба свој дебитантски модел. Сепак, ова не го спречува развојот на нови уреди и концепти во оваа насока. Тоа го докажува патентна апликација на Oppo до WIPO. Во неа гледаме скици и рендери на модел кој има флексибилен

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Oppo патентираше флексибилен смартфон со подвижна камера

Иако 2019 е годината на првата генерација смартфони со флексибилни екрани, ниту еден од најголемите производители се уште не пуштил во продажба свој деби модел. Сепак, ова не го спречува развојот на нови уреди и концепти во оваа насока. Тоа го докажува патентна апликација на Oppo до WIPO. Во неа гледаме скици и рендери на модел кој има флексибилен