притисни ентер »

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Од 15 до 17 ноември ќе се организира 16. ромски театарски фестивал GARAVDE MUJA – „Скриени лица“ во Детскиот театарски центар во Старата скопска чаршија. Специјален гостин на фестивалот е режисерот Рахим Бурхан од светски познатиот театар „Пралипе“, кој своето доаѓање и присуство ќе го пренесе на публиката на свеченото отворање на фестивалот. Дополнително,

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Од 15 до 17 ноември ќе се организира 16. ромски театарски фестивал GARAVDE MUJA – „Скриени лица“ во Детскиот театарски центар во Старата скопска чаршија. Специјален гостин на фестивалот е режисерот Рахим Бурхан од светски познатиот театар ПРАЛИПЕ, кој своето доаѓање и присуство ќе го пренесе на публиката на свеченото отворање на фестивалот. Дополнително,

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Од 15 до 17 ноември ќе се организира 16. ромски театарски фестивал GARAVDE MUJA – „Скриени лица“ во Детскиот театарски центар во Старата скопска чаршија. Специјален гостин на фестивалот е режисерот Рахим Бурхан од светски познатиот театар ПРАЛИПЕ, кој своето доаѓање и присуство ќе го пренесе на публиката на свеченото отворање на фестивалот. Дополнително,