притисни ентер »

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува член 1 од уредбата, ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа уредба

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

УЈП нема да објавува листа на должници до јуни

Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден, беа донесени и следниве одлуки: „Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. „Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

УЈП со важно соопштение за граѓаните

УЈП со важно соопштение за граѓаните

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 Владата на седница донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза. Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. „Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза

Како дел од оваа точка, на предлог на Комисијата за заразни болести, и по заклучок на Главниот координативен кризен штаб за целосна координација за спречување на внесување и ширење на коронавирусот COVID-19, Владата донесе одлука измени и дополнувања на забраната на движење на целата територија на Македонија за време на деновите на викендите. Со овие

Забрана за движење во тек на викендот - Владата донесе нови мерки

Забрана за движење во тек на викендот - Владата донесе нови мерки

Од 28-мата седница на Владата: Забраната за движење во деновите на викендот, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот; За зајакнување на капацитетот на МВР, приправничкиот стаж на полицаец – приправник се скратува од шест на пет месеци; Донесени повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните

Донесени повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза

Донесени повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза

На владината седница е донесена Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, со која се дава поголема флексибилност на буџетските корисници при управувањето и користењето со планираните средства, односно се овозможува поефикасно делување во справувањето со епидемијата. Владата донесе повеќе уредби за олеснување

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната

Нови владини одлуки: Работодавците не смеат да го намалат бројот на вработени

Нови владини одлуки: Работодавците не смеат да го намалат бројот на вработени

Исто така, се уредува дека Управата за јавни приходи нема да објавува листа на должници на доспеани и неплатени долгови за месеците април, мај и јуни 2020 година. Владата на Република Северна Македонија на својата 28-ма седница го усвои Записникот од Десеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска

Влада: Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

Влада: Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден, беа донесени и следниве одлуки: „Владата донесе Уредба со законска сила за примена на законот за буџетите за време на вонредна состојба, која, како што утврдува членот 1 од уредбата

Донесена уредба за промена на договорните услови на кредитите

Донесена уредба за промена на договорните услови на кредитите

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. – Со неа се утврдува како во текот на вонредната состојба да се остварат можностите дадени со регулаторните измени донесени од Народната