притисни ентер »

Скопско- инфо

Скопско- инфо

Општина Карпош и натаму дезинфицира Општина Карпош продолжува со интензивно одржување на јавната хигиена, миење и чистење на улиците, платоата и плоштадите, како и урбаната опрема, клупите за седење, кантите за отпадоци, велосипедските паркинзи. – Со цистерни се миеја и се дезинфицираа локалните улици во Карпош 1 и Карпош 2, а исто така се користеше

Општина Карпош и натаму дезинфицира

Општина Карпош и натаму дезинфицира

Општина Карпош продолжува со интензивно одржување на јавната хигиена, миење и чистење на улиците, платоата и плоштадите, како и урбаната опрема, клупите за седење, кантите за отпадоци, велосипедските паркинзи. – Со цистерни се миеја и се дезинфицираа локалните улици во Карпош 1 и Карпош 2, а исто така се користеше и посебно средство за дезинфекција

Општина Ѓорче Петров побара дезинфекција на училиштата и градинките

Општина Ѓорче Петров побара дезинфекција на училиштата и градинките

Општина Ѓорче Петров побара да се изврши вонредна дезинфекција во објектите на сите училишта и градинки што се наоѓаат на нејзина територија. Од вработените во училиштата побара да си организираат дежурства. – Училиштата во деновите што следуваат имаат обврски да обезбедат дежурства од вработените. Исто така, да обезбедат средства за хигиена и дезинфекција