притисни ентер »

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Во главните улоги на претставата, која се темели на библиска приказна и вечната борба помеѓу доброто и злото, ќе настапат Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. – Во деновите

„Самсон и Далила“ вечерва во МОБ

„Самсон и Далила“ вечерва во МОБ

Вечерва во МОБ, со почеток во 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Главните улоги во претставата се Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. – Во деновите на љубовта, Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на сцената ги

Балетската претстава „Самсон и Далила“ денеска во МОБ

Балетската претстава „Самсон и Далила“ денеска во МОБ

Денеска, 15 февруари, со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Во главните улоги на претставата, која се темели на библиска приказна и вечната борба помеѓу доброто и злото, ќе настапат Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. – Во деновите

Балетската претстава „Самсон и Далила“ денеска во МОБ

Балетската претстава „Самсон и Далила“ денеска во МОБ

Денеска, 15 февруари, со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил

Вечерва во НОБ балетот „Самсон и Далила“

Вечерва во НОБ балетот „Самсон и Далила“

Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Во главните улоги на претставата, која се темели на библиска приказна и вечната борба помеѓу доброто и злото, ќе настапат Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. – Во деновите

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Скопје, 15 февруари 2020 (МИА) – Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

– Во Националната опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс во кореографија на Роналд Савковиќ од Хрватска. Во главните улоги на претставата, која се темели на библиска приказна и вечната борба помеѓу доброто и злото, ќе настапат Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили. – Во

„Самсон и Далила“ по повод Денот на вљубените

„Самсон и Далила“ по повод Денот на вљубените

Во Националната опера и балет на 15 февруари, во 20 часот, по повод Денот на вљубените, ќе биде одиграна балетската претстава „Самсон и Далила“. Оваа библиска приказна, која на сцената ја обработува вечната борба помеѓу доброто и злото на сцената ги носи страста, заведувањето, предавството и смртта… Претставата е во кореографија на Роналд Савковиќ

Изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Дозволете вашите емоции овој пат да ги разбранува балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, во сабота, 15 февруари, 2020г. со почеток во 20 часот Претставата е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија). Во улогата на Крв: Саша Евтимова

Утре во НОБ изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Утре во НОБ изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Во деновите на љубовта, Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на сцената ги носи страста, заведувањето, предавството и смртта. Библиска приказна, која ја обработува вечната борба помеѓу ДОБРОТО И ЗЛОТО. Дозволете вашите емоции овој пат да ги разбранува балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, во

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот

Во сабота, (15 февруари),  со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска),  додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова

Во деновите на љубовта балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во деновите на љубовта балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Националната опера и балет ќе ја изведе балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, в сабота, 15 февруари, со почеток во 20 часот. „Во деновите на љубовта Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на сцената ги носи страста, заведувањето, предавството и смртта. Библиска приказна, која ја обработува вечната

„Самсон и Далила“ - Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта

„Самсон и Далила“ - Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта

Доколку уште од сега размислувате како би го искористиле викендот и си го планирате времето, ние имаме предлог - балетот „Самсон и Далила“. Музиката е на Камиј Сен-Санс, додека пак кореографијата е на Роналд Савковиќ (Хрватска). Во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија). Во улогата на Крв: Саша Ефтимова, Месо: