Овошен десерт во чаша со чиа и гранола

Овошјето заедно со водата или овошниот џус и чиата се става на рингла и се загрева на умерена температура. Додека се загрева со вилушка се пасира и повремено се меша. Секако, зависно од изборот на црвено овошје, можи и претходно да се исечка. Се загрева некои 5 и повеќе минути додека не се створи одредена течна густина на смесата. Потоа се трга и се