Тајната мисија да се ископа експеримент стар 142 години

Во 1879 почнал експеримент, кој допрва треба да даде одговор на прашањето - колку можат да издржат семиња закопани во шишиња во земја? Локацијата на којашто се наоѓаат до денес е тајна, а целиот потфат ќе трае и следните 80 години. Ботаничар по име Вилијам Бил (на фотографијата долу) во 1879 закопал 20 шишиња, секое со по 50 семиња од 21 вид, за да