притисни ентер »

Подгответе се за последното затемнување на Месечината годинава!

Подгответе се за последното затемнување на Месечината годинава!

Делумно затемнување на Месечината ќе се случи во вторник на 16 јули и воедно ќе биде последното лунарно помрачување во оваа година. Затемнувањето ќе биде видливо за жителите на Австралија, Африка, Јужна Америка, како и во делови од Европа. Истото ќе ја заобиколи Северна Америка, односно ќе биде видливо само за најјужните делови на континентот. Помрачувањето

Подгответе се за последното затемнување на Месечината годинава!

Подгответе се за последното затемнување на Месечината годинава!

Делумно затемнување на Месечината ќе се случи во вторник на 16 јули и воедно ќе биде последното лунарно помрачување во оваа година. Затемнувањето ќе биде видливо за жителите на Австралија, Африка, Јужна Америка, како и во делови од Европа. Истото ќе ја заобиколи Северна Америка, односно ќе биде видливо само за најјужните делови на континентот. Помрачувањето

Необичен феномен ќе се случи во вторник

Необичен феномен ќе се случи во вторник

Во вторник ќе има делумно помрачување на Месечината и тоа ќе биде последното лунарно помрачување  годинава. Помрачувањето ќе започне во 22:01, а Месечината најмногу ќе биде прекриена со сенката на Земјата и тоа 65 отсто пречник во 23:31, а од неа ќе излезе во среда на 17 јули, еден час по полноќ. Помрачувањето ќе биде видливо за жителите на Австралија,

ПОСЛЕДНОТО ГОДИНАВА: Подгответе се за помрачување на Месечината

ПОСЛЕДНОТО ГОДИНАВА: Подгответе се за помрачување на Месечината

ПОСЛЕДНОТО ГОДИНАВА: Подгответе се за помрачување на Месечината Во вторник на 16 јули ќе се случи делумно помрачување на Месечината, тоа ќе биде последното лунарно помрачување во оваа година. Помрачувањето ќе биде видливо за жителите на Австралија, Африка, Јужна Америка, како и во делови од Европа, а истото ќе ја заобиколи Северна Америка, односно

Подгответе се за помрачување на Месечината, последното годинава!

Подгответе се за помрачување на Месечината, последното годинава!

Делумно помрачување на Месечината ќе се случи во вторник на 16 јули и воедно ќе биде последното лунарно помрачување во оваа година. Помрачувањето ќе биде видливо за жителите на Австралија, Африка, Јужна Америка, како и во делови од Европа. Истото ќе ја заобиколи Северна Америка, односно ќе биде видливо само за најјужните делови на континентот. Помрачувањето

Ноќта меѓу вторник и среда помрачување на Месечината

Ноќта меѓу вторник и среда помрачување на Месечината

Во вторник 16 јули, ќе се случи делумно помрачување на Месечината. Помрачувањето ќе биде неповолно за набдљудување, затоа што висината на Месечината над хоризонтот нема да биде поголема од една педа испружена рака. loading... Помрачувањето започнува во 22:01, а Месечината најмногу ќе биде прекриена со сенката на Земјата и тоа 65 отсто пречник во 23:31,