притисни ентер »

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите од кочанскиот регион  незадоволни од состојбата и откупот на оризот  денеска во селото Облешево со земјоделска механизација блокираа една коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Тие очекуваат брза реакција од Владата и исплата на субвенциите, во спротивно ќе продолжат со протестите и ќе применат поригорозни мерки за

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите од кочанскиот регион  незадоволни од состојбата и откупот на оризот  денеска во селото Облешево со земјоделска механизација блокираа една коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Тие очекуваат брза реакција од Владата и исплата на субвенциите, во спротивно ќе продолжат со протестите и ќе применат поригорозни мерки за

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите излегоа на протест: Владата нема слух за нас, не сме опфатени ниту со една од петте ковид-мерки

Оризопроизводителите излегоа на протест: Владата нема слух за нас, не сме опфатени ниту со една од петте ковид-мерки

Оризопроизводителите излегоа на протест: Владата нема слух за нас, не сме опфатени ниту со една од петте ковид-мерки Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат субвенции

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат субвенции

Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата сè уште не им ги исплатила субвенциите за предадената оризова арпа од минатогодишната реколта. – Откупната цена е ниска, изнесува од 15 до 20 денари за килограм арпа, а не сме ги

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип, бараат исплата на субвенциите

– Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите се заканија: Субвенции или целосна блокада на сообраќајот

Оризопроизводителите од кочанскиот регион  незадоволни од состојбата и откупот на оризот  денеска во селото Облешево со земјоделска механизација блокираа една коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Тие очекуваат брза реакција од Владата и исплата на субвенциите, во спротивно ќе продолжат со протестите и ќе применат поригорозни мерки за

Opизoпpoизвoдитeлитe гo блoкиpaa пaтoт Кочани-Штип, бapaат иcплaтa нa cyбвeнциитe

Opизoпpoизвoдитeлитe гo блoкиpaa пaтoт Кочани-Штип, бapaат иcплaтa нa cyбвeнциитe

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип: Бараат исплата на субвенциите

Оризопроизводителите го блокираа патот Кочани – Штип: Бараат исплата на субвенциите

Земјоделците од кочанскиот регион кои произведуваат ориз денеска во селото Облешево со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат Кочани – Штип. Од Инцијативниот одбор за заштита на оризопроизводството истакнаа дека на овој начин го изразуваат незадоволството од лошата состојба во која се наоѓаат и што што Владата

Производителите на ориз револтирани од ниската откупна цена и доцнењето на  субвенциите

Производителите на ориз револтирани од ниската откупна цена и доцнењето на субвенциите

Оризопроизводителите се разочарани од откупната цена на оризот од овогодинешниот род. Уште еден голем проблем е "назапаматеното" доцнење на испалата на субвенции од државата. Предупредуваат дека без цена од најмалку 25 денари по килограм ориз, нема да може да почнат ново производство на есен . Производителите на ориз од кочанско кои денеска излегуваат

За незадоволството на оризопроизводителите Заев ја обвинувата короната

За незадоволството на оризопроизводителите Заев ја обвинувата короната

За незадоволството на оризопроизводителите Заев ја обвинувата короната Премиерот Зоран Заев призна за незадоволството на оризопроизводителите и за тоа ја обвини администрацијата поради корона вирусот за доцнење и неисплата на субвенциите на оризопроизводителите. Додека тој се правда тие во вторник излегуваат на протест со блокада на патот Штип- Кочани

Оризопроизводителите утре ќе го блокираат патот Штип-Кочани

Оризопроизводителите утре ќе го блокираат патот Штип-Кочани

Решавање на проблемите со кои се соочуваат оризопроизводителите барат средби со надлежните. За утре најавија и протест со кој ќе го блокираат патот Штип-Кочани . Причината за протестот е исплатата на субвенциите. Оризопроизводителите бараат таа да се исплати пред да почне сеидбата, а дел од барањата се и повисоки цени за откупот на оризовата арпа и

Оризопроизводителите во вторник на протест: Заев најави исплата на субвенциите

Оризопроизводителите во вторник на протест: Заев најави исплата на субвенциите

Оризопроизводителите од кочанско на протести излегуваат во вторник. Со земјоделската механизација ќе го блокираат патот Штип-Кочани Бараат исплата на субвенциите пред стартот на сеидбата, но и повисоки откупни цени на оризовата арпа и белиот ориз, како и навремено чистење на каналите и пуштање на водата за наводнување. Премиерот, Зоран Заев денеска

Оризопроизводителите утре ќе го блокираат патот Штип-Кочани

Оризопроизводителите утре ќе го блокираат патот Штип-Кочани

Решавање на проблемите со кои се соочуваат оризопроизводителите барат средби со надлежните. За утре најавија и протест со кој ќе го блокираат патот Штип-Кочани . Причината за протестот е исплатата на субвенциите. Оризопроизводителите бараат таа да се исплати пред да почне сеидбата, а дел од барањата се и повисоки цени за откупот на оризовата арпа и