притисни ентер »

Објавен конкурс за бесплатно студирање во Русија за македонски државјани

Објавен конкурс за бесплатно студирање во Русија за македонски државјани

Министерството за наука и високо образование на Русија и Федералната агенција „Россотрудничество“ објавија конкурс за прием на државјани на Македонија и руски државјани кои постојано живеат во Македонија за школување во Русија во учебната 2020/2021 година. Трошоците за школување се покриени од рускиот федерален буџет. Студентите имаат можност да го