притисни ентер »

За што служеле огромните пловечки куќи во царска Русија? (ФОТО)

За што служеле огромните пловечки куќи во царска Русија? (ФОТО)

Овие огромни конструкции личат на сцена од руските бајки, но во времето на царска Русија биле многу корисни. Сигурно се прашувате за што. Русија отсекогаш била земја на реки и дрвја. Реките притоа имале клучна улога во транспортот на дрва. Во 19 век во Русија за транспорт на големи количини дрво од горните текови на реките Волга и Кама до Каспиското