Постери од Скопски џез фестивал се сценографија во серија на „Нетфликс“ во режија на оскаровецот Шазел

Пет постери од Скопскиот џез фестивал (СЏФ) се сценографија во новата серија на американскиот стриминг гигант „Нетфликс“, „Еди“(The Eddy) во режија на оскаровецот Демиен Шазел. Станува збор за пет од низата популарни уметнички плакати на СЏФ од 1996, 2002, 2007, 2011 и 2012 година. Автори на плакатите се : агенцијата „Сачи енд сачи“, Гордана Вренцоска