Летна бела сангрија

За претстојните летни горештини, одличен лесен, ароматичен пијалок. Портокалот го миеме и го ставаме во сад во кој налеваме ладна вода и додаваме малку сода бикарбона. Нека одстои така 20 минути. Потоа го миеме со чиста вода и го сечиме на парчиња Кајсиите ги сецкаме на парчиња. Може да се капне некоја капка лимон врз кајсиите за да не потемнат. Во