притисни ентер »

Во Виена ќе има улица која ја регулира температурата на воздухот

Во Виена ќе има улица која ја регулира температурата на воздухот

До крајот на годината, во Виена ќе биде завршен проектот за првата улица која ќе овозможи регулирање на температурата на воздухот. Виена го започна пилот проектот на улицата Циглергасе, во една од најтоплите населби во градот, Нојбау. Реконструкцијата на улицата, раззеленување на површината, инсталација на систем за разладување, поставување чешми за

Во Виена ќе има улица која ја регулира температура на воздухот

Во Виена ќе има улица која ја регулира температура на воздухот

До крајот на годината во Виена ќе биде завршен проектот за првата улица која ќе овозможи регулирање на температурата на воздухот. Виена го започна пилот проектот на улицата во една од најтоплите населби, Нојбау. Реконструкцијата на улицата, раззеленување на површината, инсталација на систем за разладување, поставување чешми за вода за пиење- ќе го