притисни ентер »

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Леон, братот на Џими Хендрикс на „Блуз и соул фестивал 2019“

Леон, братот на Џими Хендрикс на „Блуз и соул фестивал 2019“

Во деновите кога на Скопје ќе му се случува Младиот отворен театар и уште едно издание на пивските фестивали со интересен избор на музичка програма ( Горан Трајковски со својот бенд, на пример), љубителите на блузот, блуз рокот, соулот... своето прибежиште во четврток и петок, на 12 и 13 септември, ќе го побараат во клубот „Станица 26“. А, таму традиционално

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Скопје Блуз и соул: Утре и задутре 4 концерти

Скопје Блуз и соул: Утре и задутре 4 концерти

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул“ утре и задутре

На „Блуз и соул фестивалот“ кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26“ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band“ на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул”

Четири концерти на фестивалот „Блуз и соул”

На „Блуз и соул фестивалот” кој ќе се одржува утре и задутре во „Станица 26″ од 21 часот ќе има по два концерта на вечер – три со странски изведувачи и еден домашен бенд. Утревечер ќе гостува грчкиот состав –„Zippy Nappers”, а потоа американско-италијанскиот бенд  „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band” на Леон Хендрикс, брат на легендарниот Џими Хендрикс,

Братот на Џими Хендрикс ќе настапи на скопскиот Блуз и соул фестивал

Братот на Џими Хендрикс ќе настапи на скопскиот Блуз и соул фестивал

Леон Хендрикс, помладиот брат на еден од најдобрите гитаристи на сите времиња Џими Хендрикс, ќе настапи на 23. издание на скопскиот Блуз и соул фестивал, што ќе се одржи на 12 и 13 септември во „Станица 26“. Седумдесет и едногодишниот Хендрикс ќе свири како дел од проектот „Во името на Џими“, заедно со триото на Италијанецот Фулвио Феличано. За разлика

Братот на Џими Хендрикс доаѓа на „Блуз и соул“ фестивалот во Скопје

Братот на Џими Хендрикс доаѓа на „Блуз и соул“ фестивалот во Скопје

Леон Хендрикс е еден од изведувачите што се најавени на „Блуз и соул“ фестивалот што ќе се одржи на 12 и 13 септември во „Станица 26“. На 12 септември со почеток во 21 часот ќе настапат „Zippy Nappers“ и „Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band In Name Of Jimi”. Леон Хендрикс е братот на покојниот гениј од Сиетл, икона на американскиот рок, Џими Хендрикс