притисни ентер »

ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ВЕРУВА?! Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ВЕРУВА?! Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

Објавени се дел од незаконски сниманите разговори но, објавена и комуникацијата на поранешниот шеф на разузнавачите Верушевски во која тој за своите услуги бара надомест, фиансиски а и друг. Неговите соработници кои вршеле неовластено снимање на туѓи телефонски разговори, што го потврдија и пред судот дали како обвинети но и како сведоци, сега јавно

Костовски и Лазаревски од УБК успеале да изнесат само 5% од „бомбите“

Костовски и Лазаревски од УБК успеале да изнесат само 5% од „бомбите“

Така денеска на судењето за случајот Тврдина – Таргет кој се однесува на масовното прислушување сведочеше Костовски. Меѓу разговорите кои ги експортирале, рече тој,  некои се дуплирале во случаи кога ги копирале разговорите на два таргета, давајќи пример за разговорите помеѓу ексминистрите Гордана Јанкулоска и Миле Јанакиески. Јас и мојот колега Ѓорѓи

ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ВЕРУВА?! Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ВЕРУВА?! Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

Објавени се дел од незаконски сниманите разговори но, објавена и комуникацијата на поранешниот шеф на разузнавачите Верушевски во која тој за своите услуги бара надомест, фиансиски а и друг. Неговите соработници кои вршеле неовластено снимање на туѓи телефонски разговори, што го потврдија и пред судот дали како обвинети но и како сведоци, сега јавно

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На инженерот Звонко Костовски во МВР, сведокот на СЈО, на денешното судење му беше предочен допис, кој наводно тој го испратил до петтата управа во УБК, со кој наводно бара од неговиот шеф, Горан Груејевски, да биде расходена, т.е. раздолжена опремата за прислушување поради зафаќање преголем простор за чување на податоците. Костовски во сведочењето

Избеганиот Грујевски го фалсификувал потписот на Звонко Костовски за да ја уништи опремата на УБК со која прислушувал

Избеганиот Грујевски го фалсификувал потписот на Звонко Костовски за да ја уништи опремата на УБК со која прислушувал

Обвинетиот ексначалник на УБК Горан Грујевски, кој не учествува во судењето за масовното незаконско прислушување во „Тврдина-Таргет“ на СЈО, со фалсификат ја уништил опремата од три уреди на УБК со која претходно тој и раководството на УБК прислушувале илјадници граѓани без судски налог. Сведокот на денешното судење Звонко Костовски, пред Основниот

Бомбите „ги собирале“ само тројца

Бомбите „ги собирале“ само тројца

Објавени се дел од незаконски сниманите разговори но, објавена и комуникацијата на поранешниот шеф на разузнавачите Верушевски во која тој за своите услуги бара надомест, финсиски. Неговите соработници кои вршеле неовластено снимање на туѓи телефонски разговори, што го потврдија и пред судот дали како обвинети но и како сведоци, сега јавно тврдат дека

„Таргет – Тврдина“: Презентиран документ со кој се барало да се уништи опремата за прислушување

„Таргет – Тврдина“: Презентиран документ со кој се барало да се уништи опремата за прислушување

Денеска во Судот продолжу судењето за случајот на СЈО „Таргет – Тврдина“ во кој обвинети се Гордана Јанкулоска, Сашо Мијалков, Горан Грујовски, Никола Бошковски, Тони Јакимовски, Владимир Варелов и уште пет други лица. Обвинетите во случајот „Таргет – Тврдина“ се товарат за незаконско следење на комуникациите од 2008 до 2015 година и Уништувањето на

Хард дискот на Костовски презентиран пред судот

Хард дискот на Костовски презентиран пред судот

Во продолжение, по кратката пауза, во Кривичен суд на „Таргет-Тврдина“, денеска се презентираа докази од хард дискот одземен од службениот комјутер на сведокот Звонко Костовски во кој има логови со снимени разговори од каде Костовски ги вадел „бомбите“ и ги предавал на Верушевски преку Ѓорѓи Лазаревски. На прашање на специјалната обвинителка Ленче

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Во кривичниот суд беше изведен доказ, меморискиот уред на кој сведокот Звонко Костовски ги преснимил материјалите од УБК во случајот за масовното прислушување „Таргет Тврдина“. На големи два екрани во судницата, Сашо Мијалков, Гордана Јанкулоска и останатите обвинети го следеа сведочењето на Костовски, кој објаснуваше што значат кратенките и логовите

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Во кривичниот суд беше изведен доказ, меморискиот уред на кој сведокот Звонко Костовски ги преснимил материјалите од УБК во случајот за масовното прислушување „Таргет Тврдина“. На големи два екрани во судницата, Сашо Мијалков, Гордана Јанкулоска и останатите обвинети го следеа сведочењето на Костовски, кој објаснуваше што значат кратенките и логовите

Заев како „Зо За“ бил прислушуван по наредба на Грујевски од УБК, откри Костовски

Заев како „Зо За“ бил прислушуван по наредба на Грујевски од УБК, откри Костовски

Зоран Заев од УБК бил прислушуван под псевдонимот Зо За, а насоките со кои биле следени граѓаните биле заведувани со имиња. Ова се слушна од сведочењето на Звонко Костовски во Кривичниот суд каде беше изведен доказ, меморискиот уред на кој Костовски ги преснимил материјалите од УБК во случајот за масовното прислушување „Таргет – Тврдина“. Хард дискот

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Во Кривичниот суд беше изведен доказ, меморискиот уред на кој сведокот Звонко Костовски ги преснимил материјалите, во случајот за масовното прислушување, „Таргет Тврдина“. На големи два екрани во сусницата, Сашо Мијалков, Гордана Јанкулоска и останатите обвинети го следеа сведочењето на Костовски, кој објаснуваше што значат кратенките и логовите во

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Заев го прислушувале во УБК како „Зо За“

Во кривичниот суд беше изведен доказ, меморискиот уред на кој сведокот Звонко Костовски ги преснимил материјалите од УБК во случајот за масовното прислушување „Таргет Тврдина“. На големи два екрани во судницата, Сашо Мијалков, Гордана Јанкулоска и останатите обвинети го следеа сведочењето на Костовски, кој објаснуваше што значат кратенките и логовите

Прислушните уреди Во УБК биле поврзани со станбена зграда кај Железничката станица Во Скопје, сведочеше Звонко Костовски на „Тврдина Таргет“

Прислушните уреди Во УБК биле поврзани со станбена зграда кај Железничката станица Во Скопје, сведочеше Звонко Костовски на „Тврдина Таргет“

Во стан во жолтата зграда до Железничката станица во Скопје, позната како функционерска зграда или Парламентарка, биле репродуцирани и вадени како транскрипти незаконските прислушувани материјали во УБК, го продолжи денеска сведочењето во случајот „Тврдина-Таргет“ клучниот сведок Звонко Костовски, кој ги сними на хард диск нелегалните разговори како

Костовски во Таргет-Тврдина за бомбите кои му ги предавал на Верушевски

Костовски во Таргет-Тврдина за бомбите кои му ги предавал на Верушевски

Во продолжение, по кратката пауза, во Кривичен суд на рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“, денеска се презентираа докази од хард дискот одземен од службениот комјутер на сведокот Звонко Костовски во кој има логови со снимени разговори од каде Костовски ги вадел „бомбите“ и ги предавал на Верушевски преку Ѓорѓи Лазаревски. На прашање на специјалната

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На инженерот Звонко Костовски во МВР, сведокот на СЈО, на денешното судење му беше предочен допис, кој, наводно, тој го испратил до Петтата управа во УБК, со кој наводно бара од својот шеф, Горан Грујевски, да биде расходувана, т.е. раздолжена опремата за прислушување поради зафаќање преголем простор за чување на податоците. Костовски во сведочењето

Костовски: УБК го прислушувала Заев под псевдонимот „Зо За“

Костовски: УБК го прислушувала Заев под псевдонимот „Зо За“

Псевдонимот под кој се водел Зоран Заев при нелегалното прислушување бил „Зо За", истакна сведокот Звонко Костовски во текот на денешното сведочење во Кривичниот суд за случајот Таргет-Тврдина додека објаснуваше што значат кратенките и логовите во системот. Во Кривичен суд на „Таргет-Тврдина", денеска се презентираа докази од хард дискот одземен од

Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

Костовски: Никој не не плаќал за собирањето на „бомбите“

Доказите за нелегалното прислушување во УБК, ги собиравме јас, Ѓорѓи Лазаревски и Зоран Верушевски и никој друг. Вака го зврши своето сведочење сведокот Звонко Костовски, на денешното судско рочиште за „Таргет и Тврдина“’ -Никој не ни плаќал, туку ова го правевме да собереме докази за она што се случувало од 2008 до 2013 година, во МВР, односно за

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На Костовски му го фалсификувале потписот за да се уништи опремата за прислушување

На инженерот Звонко Костовски во МВР, сведокот на СЈО, на денешното судење му беше предочен допис, кој наводно тој го испратил до петтата управа во УБК, со кој наводно бара од неговиот шеф, Горан Груејевски, да биде расходена т.е. раздолжена опремата за прислушување поради зафаќање преголем простор за чување на податоците, пишува „Макфакс“. Костовски

Под кој псевдоним е прислушуван Заев?

Под кој псевдоним е прислушуван Заев?

Премиерот Зоран Заев при нелегалното прислушување бил воден под псевдонимот „Зо За”. Ова го откри на денешното сведочење во Кривичниот суд  Зоран Костовски во случајот „Таргет-Тврдина“. Овој хард диск СЈО го зело од канцеларијата на Звонко Костовски во УБК. Тој од него  на 5-6 цедеа преснимувал разговори на Заев. Снимањето на разговорите Костовски,