притисни ентер »

Жените кои поретко водат љубов побрзо влегуваат во менопауза

Жените кои поретко водат љубов побрзо влегуваат во менопауза

Жените кои поретко водат љубов побрзо влегуваат во менопауза Жените кои имаат сексуални односи барем еднаш неделно покасно влегуваат во менопауза од жените кои имаат секс еднаш месечно. Научници од Универзитетот во Лондон анализираа податоци од студија која се занимава со здравјето на жените во САД. Станува збор за најразновидно и најрепрезентативно

Жените кои поретко водат љубов побрзо влегуваат во менопауза

Жените кои поретко водат љубов побрзо влегуваат во менопауза

Жените кои имаат сексуални односи барем еднаш неделно покасно влегуваат во менопауза од жените кои имаат секс еднаш месечно. Научници од Универзитетот во Лондон анализираа податоци од студија која се занимава со здравјето на жените во САД. Станува збор за најразновидно и најрепрезентативно истражување во кое биле опфатени заеднички искуства на исти

Поретко секс, побрзо до менопауза

Поретко секс, побрзо до менопауза

Намалената сексуална активност на жените доведува до побрза појава на менопаузата, откриваат најновите истражувања, пишува Си-Ен-Ен . Податоците од една студија покажуваат дека кај жените кои имаат сексуален однос еднаш неделно има 28 отсто помала веројатност побрзо да ги почувствуваат симптомите на менопаузата од оние жени кои имаат секс само еднаш