Не е само на Балканот: И Кинезите се плашат од провевот

Општо е познато дека најголем непријател на здравјето на жителите на Балканот е провевот, бидејќи, како што нè учеа уште од мали, може да настинеме, да нè боли глава, сериозно да се разболиме… Но, дали верувате дека дури и Кинезите се плашат од него? На што се должи тоа? Според древната кинеска медицина, провевот е опасен бидејќи е поостар од обичниот