притисни ентер »

Медена земја номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

Медена земја номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

„Медена земја“ е номиниран na Европските филмски награди за 2019 година кои ги доделува „Европската филмска академија“. Македонскиот документарец е меѓу петте номинирани за наградата најдобар европски документарец за 2019 година, заедно со францускиот „Селфи“, летонскиот „Путиновите сведоци“, италијанскиот „Исчезнувањето на мојата мајка“ и британско-американскиот

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ на режисерите Љубо Стефанов и Тамара Котевска доби номинација за најдобар документарец на Европските филмски награди, кои ги доделува Европската филмска академија. Академијата денеска во Севилја, Шпанија објави дека „Медена земја“ е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за 2019, заедно со: „Сведоците на Путин“

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

Македонскиот филм „Медена Земја“ е меѓу петте кандидати за наградата најдобар евроски документарец за 2019 година. Со одлуката донесена во Севиља, „Европската филмска академија“ на „Европските филмски награди“ го номинираше филмот во изборот за најдобар документарен филм.„Медена земја“ влезе во потесниот избор откако претходно беше во конкуренција

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

Македонскиот филм „Медена Земја“ е меѓу петте кандидати за наградата најдобар евроски документарец за 2019 година. Со одлуката донесена во Севиља, „Европската филмска академија“ на „Европските филмски награди“ го номинираше филмот во изборот за најдобар документарен филм.„Медена земја“ влезе во потесниот избор откако претходно беше во конкуренција

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“ Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Во Севиља, Шпанија денеска било соопштено дека македонскиот документарец

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Денеска (9 ноември) во Севиља, Шпанија беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец

Европските филмски награди: Македонскиот документарец „Медена земја“ номиниран за најдобар

Европските филмски награди: Македонскиот документарец „Медена земја“ номиниран за најдобар

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Во Севиља, Шпанија денеска било соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Во Севиља, Шпанија денеска било соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарен филм на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Одлуката е соопштена денеска во Севиља, Шпанија. Македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата најдобар европски документарец за 2019 година. Филмот раскажува за Атиџе, последната пчеларка во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарен филм на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Одлуката е соопштена денеска во Севиља, Шпанија. Македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата најдобар европски документарец за 2019 година. Филмот раскажува за Атиџе, последната пчеларка во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарен филм на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Одлуката е соопштена денеска во Севиља, Шпанија. Македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата најдобар европски документарец за 2019 година. Филмот раскажува за Атиџе, последната пчеларка во Европа

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Денеска (9 ноември) во Севиља, Шпанија беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата - најдобар европски документарец

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарен филм на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Одлуката е соопштена денеска во Севилја, Шпанија. Македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата најдобар европски документарец за 2019 година. Филмот раскажува за Атиџе, последната пчеларка во Европа

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ на режисерите Љубо Стефанов и Тамара Котевска доби номинација за најдобар документарец на Европските филмски награди, кои ги доделува Европската филмска академија. Академијата денеска во Севилја, Шпанија објави дека „Медена земја“ е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за 2019, заедно со: „Сведоците на Путин“

„Медена земја“ доби номинација на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ доби номинација на „Европските филмски награди“

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Денеска во Севиља, Шпанија, беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата најдобар европски документарец за 2019 година. Неодамна американскиот „Лос Анџелес

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди кои ги доделува Европската филмска академија. Во Севиља, Шпанија денеска беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата Најдобар европски документарец за 2019

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

Победникот на Санденс „Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди, што ќе бидат доделени во Берлин на 7 декември. Европската филмска академија денеска во Севилја ги објави имињата на номинираните филмови во сите категории и „Медена земја“ за конкуренти ќе ги има „Сведоците на Путин“ (Русија), „За Сама“ (Велика

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја" (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди", кои ги доделува „Европската филмска академија". Денеска (9 ноември) во Севиља, Шпанија беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата - најдобар европски документарец

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Во Севиља, Шпанија денеска било соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Во Севиља, Шпанија денеска било соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за