притисни ентер »

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

Од денешна дистанца е уште појасно она што и пред четири години не беше тешко да се заклучи по „малата војна“ во „Диво насеље“, а тоа е дека целата подготовка на настаните е правена со некаков вид инспирација и асистенција на безбедносни и политички структури во Македонија како обид со безбедносна криза да се замени политичката, започната неколку месеци

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

А ко успеете да се апстрахирате – што воопшто не е лесно – од вистинското „дивеење“ на осудените од случајот „Диво насеље“ на јавната седница во судницата на Апелација по повод нивните жалби поради пресудите со кои, во ноември 2017 година, добија меѓу 12 години и доживотни затворски робии во финалето на судскиот процес за најтешкиот безбедносен инцидент

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

„Дивјаците“ од „Диво насеље“

Ако успеете да се апстрахирате – што воопшто не е лесно – од вистинското „дивеење“ на осудените од случајот „Диво насеље“ на јавната седница во судницата на Апелација по повод нивните жалби заради пресудите со кои, во ноември 2017 година, добија меѓу 12 години и доживотни затворски робии во финалето на судскиот процес за најтешкиот безбедносен инцидент

Обвинетите за Диво Насеље: Пресудата е режија на Груевски и Ахмети

Обвинетите за Диво Насеље: Пресудата е режија на Груевски и Ахмети

Со многу навреди и тензии почна денеска судењето за Диво Насеље во Апелација, а обвинетите решија да бојкотираат. Гласното викање на дел од обвинетите, проследено со навреди, беше упатено прво кон судиите, а потоа и кон преведувачката на која ѝ велеа да замолчи.  Велеа дека Македонците се избеглици и дека треба да се зборува на Албански. Рекоа дека