притисни ентер »

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Најдобриот поентер во домашната одбојкарска лига, Јовица Симовски и актуелниот лидер во националното првенство Вардар одлучија соработката да ја продолжат и следната сезона. Популарниот Гума, кој долги години градеше интернационална кариера, лани се врати дома, а квалитетната соработка која ја има со „црвено-црните“ на взаемно задоволство е продолжена

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Најдобриот поентер во домашната одбојкарска лига, Јовица Симовски и актуелниот лидер во националното првенство Вардар одлучија соработката да ја продолжат и следната сезона. Популарниот Гума, кој долги години градеше интернационална кариера, лани се врати дома, а квалитетната соработка која ја има со „црвено-црните“ на взаемно задоволство е продолжена

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Симовски останува „црвено-црн“ и следната сезона

Најдобриот поентер во домашната одбојкарска лига, Јовица Симовски и актуелниот лидер во националното првенство Вардар одлучија соработката да ја продолжат и следната сезона. Популарниот Гума, кој долги години градеше интернационална кариера, лани се врати дома, а квалитетната соработка која ја има со „црвено-црните“ на взаемно задоволство е продолжена

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

И машката и женската сениорска екипа на ОК Вардар ќе со стартуваат продолжението од сезоната, откако клубот ги подмири неисплатените финансиски обврски кои ги имаше кон Одбојкарската федерација на Македонија. ОФМ ги суспендираше двата тима, по што следуваше експресна реакција од клубот и во пресрет на вториот дел од сезоната ги подмирија своите обврски,

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

И машката и женската сениорска екипа на ОК Вардар ќе со стартуваат продолжението од сезоната, откако клубот ги подмири неисплатените финансиски обврски кои ги имаше кон Одбојкарската федерација на Македонија. ОФМ ги суспендираше двата тима, по што следуваше експресна реакција од клубот и во пресрет на вториот дел од сезоната ги подмирија своите обврски,

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

Со одлука на Управниот одбор на Одбојкарската федерација на Македонија, лидерот во машкото одбојкарско првенство, Вардар заработи суспензија во пресрет на вториот дел од сезоната, а истата казна се однесува и за женскиот тим. ОФМ во официјалниот билтен образложи дека причината за ваквиот потег се неплатени котизации, лиценци, мандатни казни и судиски

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

Со одлука на Управниот одбор на Одбојкарската федерација на Македонија, лидерот во машкото одбојкарско првенство, Вардар заработи суспензија во пресрет на вториот дел од сезоната, а истата казна се однесува и за женскиот тим. ОФМ во официјалниот билтен образложи дека причината за ваквиот потег се неплатени котизации, лиценци, мандатни казни и судиски

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

Клубот ги подмири долговите, ОФМ ја укина суспензијата на ОК Вардар

И машката и женската сениорска екипа на ОК Вардар ќе со стартуваат продолжението од сезоната, откако клубот ги подмири неисплатените финансиски обврски кои ги имаше кон Одбојкарската федерација на Македонија. ОФМ ги суспендираше двата тима, по што следуваше експресна реакција од клубот и во пресрет на вториот дел од сезоната ги подмирија своите обврски,

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

ОК Вардар под суспензија, за дамите долговите се подмирени и може да играат

Со одлука на Управниот одбор на Одбојкарската федерација на Македонија, лидерот во машкото одбојкарско првенство, Вардар заработи суспензија во пресрет на вториот дел од сезоната, а истата казна се однесува и за женскиот тим. ОФМ во официјалниот билтен образложи дека причината за ваквиот потег се неплатени котизации, лиценци, мандатни казни и судиски

ШОК: Вардар суспендиран од Првата лига

ШОК: Вардар суспендиран од Првата лига

Се чини не се само ракометниот и фудбалскиот клуб на Вардар кои ги тресе финаниска криза. Во таква ситуација се најдоа и двата одобојкарски клуба, машкиот и женскиот. Иако одбојкарските клубови не се во сопственост на Сергеј Самсоненко кој што е газда на ФК и РК Вардар, сепак и таму има проблеми. Имено по вонредната седница на Извршниот одбор (ИО)