притисни ентер »

Оваа намирница многумина ја избегнуваат, a може да го реши проблемот со несоницата

Оваа намирница многумина ја избегнуваат, a може да го реши проблемот со несоницата

Оваа намирница многумина ја избегнуваат, a може да го реши проблемот со несоницата Бидејќи чоколадата го зголемува нивото на хормонот серотонин, кој е задолжен за производство на мелатонинот, малку чоколада би можело да ги реши проблемите со несоницата, вели нутриционистката Керис Марсден. – Во текот на целиот свој живот и сето она што го научив за

Оваа намирница многумина ја избегнуваат, a може да го реши проблемот со несоницата

Оваа намирница многумина ја избегнуваат, a може да го реши проблемот со несоницата

Според научниците, клучот за позитивно влијание врз нашето расположение е да јадеме чоколадо со уживање. Бидејќи чоколадата го зголемува нивото на хормонот серотонин, кој е задолжен за производство на мелатонинот, малку чоколада би можело да ги реши проблемите со несоницата, вели нутриционистката Керис Марсден. – Во текот на целиот свој живот и сето