притисни ентер »

Информацијата од Базел го катапултираше биткоинот

Информацијата од Базел го катапултираше биткоинот

Биткоинот скокна за над 13% во четвртокот, над 38.000 долари, откако предлогот на Базелскиот комитет им даде зелено светло на банките да ја држат водечката криптовалута во други дигитални средства. Најпопуларната криптовалута достигна највисоки 38.461 американски долари во раните попладневни часови, зголемувајќи го растот што започна вчера. Базелскиот

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Немаат своја валута, а први во светот го воведоа bitcoin како средство за плаќање

Немаат своја валута, а први во светот го воведоа bitcoin како средство за плаќање

Ел Салвадор е земјата што прва во светот го воведе bitcoin како законско средство за плаќање, по што Конгресот во средата го усвои предлогот на претседателот Најиб Букеле за прифаќање на криптовалутата. Со 62 гласови од вкупно 84 луѓе за гласање, законодавците го изгласаа донесувањето на законот за прифаќање на bitcoin , и покрај можното влошување

Ел Салвадор стана првата земја, каде може да се плаќа со биткоини

Ел Салвадор стана првата земја, каде може да се плаќа со биткоини

Со 62 од 84 можни гласови, пратениците гласаа за усвојување на нацрт-закон за прифаќање на биткоинот, и покрај стравувањата од можен лош ефект врз програмата на Ел Салвадор со Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) од една милијарда долари. Претседателот Букеле се залага за употреба на биткоини бидејќи, според него, тоа може да ги заштити иселеничките

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

СКОКНА БИТКОИНОТ: Во Ел Салвадор со него ќе може да се плаќаат и придонеси

СКОКНА БИТКОИНОТ: Во Ел Салвадор со него ќе може да се плаќаат и придонеси

Зголемена е вредноста на биткоинот. Таа денеска скокна за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Биткоинот се тргуваше за 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Парламентот на централноамериканската држава Ел Салвадор вчера усвои закон со кој

Зголемена вредноста на биткоинот- во оваа држава стана законско средство за плаќање

Зголемена вредноста на биткоинот- во оваа држава стана законско средство за плаќање

Зголемена вредноста на биткоинот- во оваа држава стана законско средство за плаќање Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од

Салвадор стана ПРВА земја во која може да СЕ ПЛАЌА СО БИТКОИН

Салвадор стана ПРВА земја во која може да СЕ ПЛАЌА СО БИТКОИН

Вчера, Ел Салвадор, кој нема своја валута, стана првата земја во светот што го воведе биткоинот како законско средство за плаќање откако Конгресот го усвои предлогот на претседателот Наиб Букела да ја прифати таа крипто валута. Со 62 од 84 можни гласови, пратениците гласаа за усвојување на закон за прифаќање на биткоинот, и покрај стравувањата од можен

Салвадор стана ПРВА земја во која може да СЕ ПЛАЌА СО БИТКОИН

Салвадор стана ПРВА земја во која може да СЕ ПЛАЌА СО БИТКОИН

Вчера, Ел Салвадор, кој нема своја валута, стана првата земја во светот што го воведе биткоинот како законско средство за плаќање откако Конгресот го усвои предлогот на претседателот Наиб Букела да ја прифати таа крипто валута. Со 62 од 84 можни гласови, пратениците гласаа за усвојување на закон за прифаќање на биткоинот, и покрај стравувањата од можен

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Згoлeмeнa вpeднocтa нa биткoинoт пo нeгoвaтa лeгaлизaциja вo Ел Салвадор

Згoлeмeнa вpeднocтa нa биткoинoт пo нeгoвaтa лeгaлизaциja вo Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Ел Салвадор стана првата земја во која може да се плаќа со биткоин

Ел Салвадор стана првата земја во која може да се плаќа со биткоин

Вчера Ел Салвадор, кој нема своја валута, стана првата земја во светот која го воведе биткоинот како законско средство за плаќање откако Конгресот го усвои предлогот на претседателот Најиб Букеле за прифаќање на криптовалутата. Со 62 од 84 можни гласа законодавците гласаа за донесување на законот за прифаќање на биткоинот, и покрај стравот од можниот

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Скокна вредноста на биткоинот

Скокна вредноста на биткоинот

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Легализирано плаќањето со Биткоин во Ел Салвадор

Легализирано плаќањето со Биткоин во Ел Салвадор

Ел Салвадор е првата земја во светот каде биткоинот ќе биде дозволен како платежно средство. Со овој потег, државата сака да воведе „финансиска инклузија, инвестиции, туризам, иновации и економски развој“, убеден е претседателот на Салвадор, Наиб Букеле. „Ова е закон што ќе го стави Салвадор на мапата на светот, ќе бидеме попривлечни за странски инвестиции“,