притисни ентер »

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави. Пацоли рече дека надворешната политика на Косово секогаш била координирана и во согласност со ставот на стратешките партнери

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави. Пацоли рече дека надворешната политика на Косово секогаш била координирана и во согласност со ставот на стратешките партнери

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте

Амбасадите на „Група Квинт“ ги повикаа Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на „Група Квинт“ ги повикаа Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикaa Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикaa Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Тие побараа Приштина

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта” (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави. Пацоли рече дека надворешната политика на Косово секогаш била координирана и во согласност со ставот на стратешките партнери

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте

Амбасадите на „Групата Квинт” ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

Амбасадите на „Групата Квинт” ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте