притисни ентер »

Зошто жителите на Виена повеќе користат јавен превоз отколку автомобили?

Зошто жителите на Виена повеќе користат јавен превоз отколку автомобили?

Годишната карта за превоз во Виена изнесува 365 евра, па затоа дури 852.000 жители го користат јавниот превоз. Со тоа, веќе четврта година во Виена има повеќе корисници на годишни карти за јавен превоз отколку регистрирани автомобили. „Задоволни сме со овој позитивен развој, системите на јавниот превоз кои функционираат одлично се клучни за заштита