притисни ентер »

Ги повредивме нашите родители без да бидеме свесни за тоа

Ги повредивме нашите родители без да бидеме свесни за тоа

Занемарувајќи ги, не ги прашуваме за нивното здравје ... Десет начини на кои ги повредуваме родителите без често да сме свесни за тоа ... 1. Ги игнорираме Имаме сега свое семејство. Имаме деца, работни места, одговорности. Животот продолжува и натаму и веќе две недели некако немаме време да им се јавиме на родителите. За жал во некои ситуации кај некои

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Просечните луѓе поминуваат по околу 3 часа на ден на нивните паметни телефони. Психолозите предупредуваат дека родителите поминуваат сè повеќе време „сами, а заедно“. Тоа значи дека родителите се физички присутни, но жртвуваат драгоцено време, за сметка на комуникацијата преку социјалните мрежи. И на крај, децата се тие кои ги носат последиците од

Тешкиот развод на родителите трајно го нарушува здравјето на детето

Тешкиот развод на родителите трајно го нарушува здравјето на детето

Тешкиот развод на родителите трајно го нарушува здравјето на детето До ова откритие научниците дошле такашто намерно инфицирале со вирус на настинка 200 здрави возрасни лица (од кои 51 биле пораснати само со едниот родител, при што родителите меѓусебно не разговарале). Потоа ги ставиле испитаниците во карантин на шест дена и чекале да видат кој од

Наставниците мора да се „борат“ и со овие..

Наставниците мора да се „борат“ и со овие..

Голем дел од просветните работници  имаат проблеи во справувувањето со многу родителски карактери,  а некои од нив навистина не сакаат да им олеснат. Кога ќе почне учебната година, и родителите полека ја започнуваат својата мисија. Треба да се предупредат наставниците и професорите во што е специфично нивното дете, што сака, а што не, дека има проблеми

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Просечните луѓе поминуваат по околу 3 часа на ден на нивните паметни телефони. Психолозите предупредуваат дека родителите поминуваат сè повеќе време „сами, а заедно“. Тоа значи дека родителите се физички присутни, но жртвуваат драгоцено време, за сметка на комуникацијата преку социјалните мрежи. И на крај, децата се тие што патат поради тоа. Тука сме

ФИЗИЧКИ НАПАДИ ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ: Се грижи ли некој за децата од малите групни домови?

ФИЗИЧКИ НАПАДИ ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ: Се грижи ли некој за децата од малите групни домови?

Физички напад и навреди меѓу ученици од четврто одделение. Ова е само еден од низата настани во Основното училиште Владо Тасевски во општина Карпош, а како што велат упатените, поради негрижа за децата од малите групни домови. Од негрижата произлегуваат низа инциденти меѓу учениците. Родителите говорејќи за децата кои одат во ова училиште не се охрабруваат

ФИЗИЧКИ НАПАДИ ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ: Се грижи ли некој за децата од малите групни домови?

ФИЗИЧКИ НАПАДИ ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ: Се грижи ли некој за децата од малите групни домови?

Физички напад и навреди меѓу ученици од четврто одделение. Ова е само еден од низата настани во Основното училиште Владо Тасевски во општина Карпош, а како што велат упатените, поради негрижа за децата од малите групни домови. Од негрижата произлегуваат низа инциденти меѓу учениците. Родителите говорејќи за децата кои одат во ова училиште не се охрабруваат

Жртвите на нашите родители што не ги ни забележуваме

Жртвите на нашите родители што не ги ни забележуваме

Кога сме млади, речиси сите ја земаме љубовта на родителите здраво за готово. Па, не ги цениме и не ги почитуваме колку што заслужуваат. Но, со текот на времето, секој од нас сфаќа дека родителите ни се најголемата поддршка. Овие луѓе се откажале од многу нешта, само за да нè израснат на најдобриот можен начин. --> Без сомнение, нашите родители прават