притисни ентер »

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап до вакцините. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап до вакцините. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап до вакцините. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап до вакцини. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британскиот и францускиот

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап до вакцини. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британскиот и францускиот

Европска Унија пocтигнa дoгoвop зa нaбaвкa нa вakцини co „Сaнoфи“ и „ГСК“

Европска Унија пocтигнa дoгoвop зa нaбaвкa нa вakцини co „Сaнoфи“ и „ГСК“

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап до вакцините. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони

ЕУ ќе ја купува и вакцината на „Санофи” и „ГСК”

ЕУ ќе ја купува и вакцината на „Санофи” и „ГСК”

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап до вакцини. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британскиот и францускиот

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап до вакцините. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони

ЕУ ќе купи 300 милиони вакцини против ковид-19 од „Санофи“ и од ГСК

ЕУ ќе купи 300 милиони вакцини против ковид-19 од „Санофи“ и од ГСК

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против ковид-19 од Санофи и од ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап до вакцини. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британскиот и од францускиот

Европската унија постигна договор за набавка на вакцини со Санофи и ГСК

Европската унија постигна договор за набавка на вакцини со Санофи и ГСК

Европската унија се согласи да ја купи потенцијалната вакцина против КОВИД-19 од „Санофи“ и „ГлаксоСмитКлајн“, во друг ваков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за еднаков пристап на вакцини. Според постигнатиот договор, ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британските и