притисни ентер »

УКИНАТ КУЌНИОТ ПРИТВОР за Јанакиески за предметот „Титаник“

УКИНАТ КУЌНИОТ ПРИТВОР за Јанакиески за предметот „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

УКИНАТ КУЌНИОТ ПРИТВОР за Јанакиески за предметот „Титаник“

УКИНАТ КУЌНИОТ ПРИТВОР за Јанакиески за предметот „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“ Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е

Судот му го укина притворот на Јанакиески за “Титаник“, но му забрани да комуницира со Груевски за „27 април“

Судот му го укина притворот на Јанакиески за “Титаник“, но му забрани да комуницира со Груевски за „27 април“

Основниот суд Скопје 1 му ја укина мерката куќен притвор на екс министерот Миле Јанакиески за случајот „Титаник", а укината му е и забраната да комуницира со останатите обвинети во случајот, но и со сведоците. Но, Јанакиески останува во куќен притвор бидејќи ваква мерка судот му определи за настаните од 27 април. На денешното рочиште за „Титаник" Јанакиески

Укинат куќниот притвор на Јанакиески за „Титаник“

Укинат куќниот притвор на Јанакиески за „Титаник“

Куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески, за предметот „Титаник“, е укинат од страна на Основниот суд Скопје 1. Ова денеска го изјавил Јанакиески одговарајќи на прашање на судот, пренесуваат повеќе медиуми. Предметот „Титаник“ се однесува на изборни нерегуларности. Поранешниот министер посочил дека му бил изречен

УKИHAT КУЌНИОТ ПPИTBOP НА МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ: Kpивичниoт cyд пред десетина дена го ykинaл пpитвopoт за Јанакиески во случајот „Титаник“

УKИHAT КУЌНИОТ ПPИTBOP НА МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ: Kpивичниoт cyд пред десетина дена го ykинaл пpитвopoт за Јанакиески во случајот „Титаник“

Kpивичниoт cyд пред десетина дена му го ykинал куќниот пpитвop на пopaнeшниoт министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нepeгyлapнocти, но и понатаму му важи куќниот пpитвop за 27. април. Oдбpaнaтa на Јанакиески вели дека ykинувaњeтo е резултат на тоа што нe може паралелно да бидат активни две

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Судот за предметот на СЈО „Титаник“ го укина домашниот притвор на обвинетиот Миле Јанакиески, додека домашниот притвор за настаните на 27 април останува во сила. Во предметот „Титаник“. Јанакиески е обвинет за изборни нерегуларности. Од одбраната појаснуваат декаукинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две мерки куќен притвор

Укинат еден од притворите на Миле Јанакиески

Укинат еден од притворите на Миле Јанакиески

Основниот суд Скопје 1 му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“ кој се однесува на изборни нерегуларности. Ова, денеска во судницата, го изјавил Јанакиески одговарајќи на прашањето на судијата какви мерки му се одредени и за кои случаи. Тој рекол дека до таа одлука дошло, затоа

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

Јанакиески не смее да комуницира со Груевски, Ристовски и Вељаноски

Јанакиески не смее да комуницира со Груевски, Ристовски и Вељаноски

За случајот „27 април“, имам куќен притвор и забрана за комуникација со инволвирани лица во настанот, да праќам маилови и да комуницирам на мобилен. Ова го кажа поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески денеска во судница на рочиште за предметот „Титаник“, пренесе Плусинфо. Според тоа, не смее да контактира со Никола Груевски, Спиро

Укинат еден од притворите на Миле Јанакиевски

Укинат еден од притворите на Миле Јанакиевски

Основниот суд Скопје 1 му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиевски за предметот „Титаник“ кој се однесува на изборни нерегуларности. Ова денеска во судницата го изјавил Јанакиевски одговарајќи на прашањето на судијата какви мерки му се одредени и за кои случаи. Тој истакнал дека до таа одлука дошло, затоа

Укинат притворот на Јанакиески за „Титаник“

Укинат притворот на Јанакиески за „Титаник“

Јанакиески останува затворен дома за настаните од 27. април каде е осомничен. Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

Еден притвор му се укина, друг останува: Миле не смее да има комуникација со овие сопартијци

Еден притвор му се укина, друг останува: Миле не смее да има комуникација со овие сопартијци

Мила Јанакиески не семе да остварува никаква комуникација со поранешниот лидер на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски кој во моментов ужива политички азил во Будимпешта. Покрај Груевски, екс министерот за транспорт и врски не смее да има комуникација и со Спиро Рситовски и Трајко Вељаноски кои исто така се осомничени за предметот 27 април. Самиот Миле за дел

Укинат притвор на Јанакиески за „Титаник“

Укинат притвор на Јанакиески за „Титаник“

Јанакиески останува затворен дома за настаните од 27. април каде е осомничен. Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за „Титаник“

„За 27. април имам куќен притвор и забрана за комуникација со инволвирани лица во настанот. Тоа по закон значи да не смеам да пуштам маилови и да комуницирам на мобилен со нив“, рече Јанакиески денеска. Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“,

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Укинат куќниот притвор за Јанакиески за предметот „Титаник“

Кривичниот суд пред десетина дена му го укинал куќниот притвор на поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески за предметот „Титаник“, кој се однесува на изборни нерегуларности, но и понатаму му важи куќниот притвор за 27. април. Одбраната на Јанакиески вели дека укинувањето е резултат на тоа што не може паралелно да бидат активни две

Јанакиески не смее да комуницира со Груевски

Јанакиески не смее да комуницира со Груевски

19 Споделувања Share Tweet Веќе десетина дена на ексминистерот Миле Јанакиески му е укинат притворот за случајот „Титаник“, заедно со забраната да комуницира со сведоците и останатите обвинети во случајот, соопштил самиот Јанакиески на денешното рочиште за случајот, одговарајќи на прашањето на судијата Осман Шабани за тоа какви мерки и за кои предмети