притисни ентер »

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез примени во тениската Куќа на славни

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез примени во тениската Куќа на славни

Мајсторите на „белиот“ спорт кои оставиле траги и влијание врз играта влегуваат во таканаречената Куќа на славните за тенискиот спорт, со седиште во Њупорт, САД. Први членови во новата година се Кончита Мартинез и Горан Иванишевиќ. Поранешните освојувачи на Грен слем титули добија најмногу гласови во изборот за влез во Куќата на славните за 2020 година

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез влегуваат во Куќата на славните

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез влегуваат во Куќата на славните

Нови членови на тениската Куќа на славните која се наоѓа во Њупорт, САД се Шпанката, Кончита Мартинез и Хрватот, Горан Иванишевиќ, беше објавено денеска на интернет страницата на КС. Легендарните тенисери кои своевремено освојуваа грен слем титулу добија најмногу гласови во изборот за влез во КС за 2020 година. Иванишевиќ е првиот хрватски тенисер

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез влегуваат во Куќата на славните

Горан Иванишевиќ и Кончита Мартинез влегуваат во Куќата на славните

Нови членови на тениската Куќа на славните која се наоѓа во Њупорт, САД се Шпанката, Кончита Мартинез и Хрватот, Горан Иванишевиќ, беше објавено денеска на интернет страницата на КС. Легендарните тенисери кои своевремено освојуваа грен слем титулу добија најмногу гласови во изборот за влез во КС за 2020 година. Иванишевиќ е првиот хрватски тенисер

ФОТО: Горан Иванишевиќ примен во Меѓународната тениска куќа на славните

ФОТО: Горан Иванишевиќ примен во Меѓународната тениска куќа на славните

Горан Иванишевиќ е првиот Хрват кој е примен во Меѓународната тениска куќа на славните, ова денес во Мелбурн го објави извршниот директор на институцијата Тод Мартин. Заедно со него, примена е и шпанската тенисерка Кончита Маринез. Двајцата стануваат 258 и 259 жител на кучата која ги слави кариерите на најголемите тенисери и тенисерки во историјата

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Хрватсата тениска легенда, Горан Иванишевиќ, освојувачот на Вимболдон и своевремено втор играч на светот ќе влезе во тениската Куќа на славните. Тој е избран заедно со Кончита Мартинез и и двајцата ќе и се приклучат на Куќата на славните на свечена церемонија во Роуд Лавер арената на Австралија опен. Тие се избрани од страна на гласачкиот одбор ако

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Хрватсата тениска легенда, Горан Иванишевиќ, освојувачот на Вимболдон и своевремено втор играч на светот ќе влезе во тениската Куќа на славните. Тој е избран заедно со Кончита Мартинез и и двајцата ќе и се приклучат на Куќата на славните на свечена церемонија во Роуд Лавер арената на Австралија опен. Тие се избрани од страна на гласачкиот одбор ако

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Иванишевиќ влегува во Куќата на славните

Хрватсата тениска легенда, Горан Иванишевиќ, освојувачот на Вимболдон и своевремено втор играч на светот ќе влезе во тениската Куќа на славните. Тој е избран заедно со Кончита Мартинез и и двајцата ќе и се приклучат на Куќата на славните на свечена церемонија во Роуд Лавер арената на Австралија опен. Тие се избрани од страна на гласачкиот одбор ако