притисни ентер »

Здруженија и партии ќе им одат дома на пратеници од владеачкото мнозинство

Здруженија и партии ќе им одат дома на пратеници од владеачкото мнозинство

Предвремени избори и распуштање на Собранието, протести но и посети на домовите на пратениците од опозицијата кои ги поддржаа уставните измени. Осумдесетина граѓански здруженија од Македонија и дијаспората како и неколку политички партии денеска потпишаа меморандум за соработка преку кој треба да се спречат уставните измени и промена на името на државата

Здруженија и партии во коалиција против уставните измени

Здруженија и партии во коалиција против уставните измени

Здруженија и партии во коалиција против уставните измени Предвремени избори и распуштање на Собранието, протести но и посети на домовите на пратениците од опозицијата кои ги поддржаа уставните измени. Осумдесетина граѓански здруженија од Македонија и дијаспората како и неколку политички партии денеска потпишаа меморандум за соработка преку кој треба

Повеќе организации од земјава и странство потпишаа повелба за спречување на промена на Уставот

Повеќе организации од земјава и странство потпишаа повелба за спречување на промена на Уставот

Сметаат дека постапката за уставни измени е очајнички потег на власта за да го протурка преспанскиот договор. Очекуваат дека пратениците, кои дадоа поддршка на отворањето на уставот, ќе се премислат во понатамошната собраниска процедура. На денот на референдумот поголем дел од населението кажало „не" на промените на името и Уставот на Република Македонија,

Организации, здруженија и партии бараат да не се менува Уставот и да се распишат избори

Организации, здруженија и партии бараат да не се менува Уставот и да се распишат избори

Организации и здруженија од Македонија и дијаспората кои се против промена на името и Уставот на Република Македонија денеска во Скопје потпишаа меморандум за стратешка соработка. Меморандумот, како што беше посочено, го потпишаа претставници од 84 организации, здруженија и политички партии од Македонија и од дијаспората каде живее македонската заедница

Организации, здруженија и партии бараат да не се менува Уставот и да се распишат предвремени избори

Организации, здруженија и партии бараат да не се менува Уставот и да се распишат предвремени избори

Организации и здруженија од Македонија и дијаспората кои се против промена на името и Уставот на Република Македонија денеска во Скопје потпишаа меморандум за стратешка соработка. Меморандумот, како што беше посочено, го потпишаа претставници од 84 организации, здруженија и политички партии од Македонија и од дијаспората каде живее македонската заедница