притисни ентер »

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

Тажна вест: Почина најуспешниот претседател на Победа, легендарниот Ацуле

Тажна вест: Почина најуспешниот претседател на Победа, легендарниот Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси, пренесе Слободен печат. Прилепскиот клуб во тој период освои две титули шампион на Македонија (2003/2004 и 2006/2007), беше и победник во Купот на Македонија (2001/2002). Се за ЕУРО 2021 на едно

Почина Александар Забрчанец – Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа Прилеп

Почина Александар Забрчанец – Ацуле, најуспешниот претседател на ФК Победа Прилеп

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси. Прилепскиот клуб во тој период освои две титули шампион на Македонија (2003/2004 и 2006/2007), беше и победник во Купот на Македонија (2001/2002). Воедно имаше 10-годишно постојано настапување

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

IN MEMORIAM: Почина Александар Забрчанец-Ацуле

0 Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

Почина поранешниот претседател на ФК Победа, Александар Забрчанец – Ацуле

Почина поранешниот претседател на ФК Победа, Александар Забрчанец – Ацуле

Денеска на 74-годишна возраст почина Александар Забрчанец-Ацуле. Долгогодишен фудбалски работник под чие раководство ФК Победа ги постигна најголемите успеси-две титули шампион на Македонија(2003/2004 и 2006/2007) и победник во Купот на Македонија(2001/2002) како и 10-годишно постојано настапување во евро-куповите со 32 одиграни натпревари низ кои

ИН MEMOPИAM: Почина човекот со кого Победа ги имаше најголемите успеси

ИН MEMOPИAM: Почина човекот со кого Победа ги имаше најголемите успеси

Вечерва во 73 година од животот почина еден од најкултните личности во македонскиот фудбал, Александар Забрчанец – Ацуле. Ацуле долго време беше претседател на Победа и беше човек омилен помеѓу фудбалерите и навивачите. Неговата работа му ги донесе на клубот најголемите успеси. Со него како прв човек, клубот два пати беше шампион на Македонија, два

IN MEMORIAM: Почина легендарниот Ацуле, култниот претседател на ФК Победа

IN MEMORIAM: Почина легендарниот Ацуле, култниот претседател на ФК Победа

Поранешниот претседател на Победа и еден од најкултните личности во македонскиот фудбал, Александар Забрчанец - Ацуле почина вечерва во 73 година од животот. Легендарниот прв човек на Победа беше поврзан со сите успеси на клубот, омилен меѓу фудбалерите и навивачите и Прилеп и Македонија ќе го паметат како ведар заљубеник во фудбалот, на кого го посвети