притисни ентер »

Црвениот конец на раката потекнува од магија и се смета за амајлија

Црвениот конец на раката потекнува од магија и се смета за амајлија

Често може да се видат христијани кои носат црвен конец околу зглобот на раката со посебно значење, но религијата вели нешто друго. Црвен конец најчесто се врзува околу раката на новороденче, а носењето на ваква нишка околу раката против уроци е стара традиција на словенечките народи и денес е најпопуларна во Бугарија, источните земји и следбеници

Христијани носат црвен конец: Круг околу раката со посебно значење, но религијата вели нешто друго

Христијани носат црвен конец: Круг околу раката со посебно значење, но религијата вели нешто друго

Христијани носат црвен конец: Круг околу раката со посебно значење, но религијата вели нешто друго Најчесто се врзува околу раката на новороденче. Носењето црвена нишка околу раката против уроци е стара традиција на словенечките народи, а денес е најпопуларна во Бугарија, источните земји и следбеници на Кабала и генерално народите кои прифаќаат паганизам

Што значи кога крстените христијани носат црвен конец околу раката?

Што значи кога крстените христијани носат црвен конец околу раката?

Носењето црвен конец околу раката против уроци е стара традиција меѓу словенските народи, а денес е најпопуларна во Бугарија, источните земји и следбениците на Кабала, како и помеѓу народите кои го прифаќаат паганизмот. Овој обичај во извесна мера се задржал и кај нас, а најчесто се практикува ставање црвен конец околу раката на новородените деца.

СУЕВЕРИЕ – Што значи кога крстените христијани носат црвен конец: Круг околу раката со посебно значење!

СУЕВЕРИЕ – Што значи кога крстените христијани носат црвен конец: Круг околу раката со посебно значење!

Најчесто се врзува околу раката на новороденче… Носењето црвена нишка околу раката против уроци е стара традиција на словенечките народи, а денес е најпопуларна во Бугарија, источните земји и следбеници на Кабала, и генерално народите кои прифаќаат паганизам. Овој обичај се задржал и кај нас, а најчестата практика е да ставите црвена врвка околу раката