притисни ентер »

Се зголемува притисокот против поскапата струја – реагираат синдикати, здруженија…

Се зголемува притисокот против поскапата струја – реагираат синдикати, здруженија…

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ),

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ),

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ),

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

– Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како и во период кога се обелоденуваат разни малверзации од страна на фирми кои добивале државна помош, а не исплаќале плати на вработените. Со ваква штетна предлог одлука уште еднаш се потврдува

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Се бара итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Се бара итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Фото: Маја Јаневска-Илиева Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ),

Реакции по поскапување на струјата: Профитот на монополските компании не смее да биде пред јавниот интерес!

Реакции по поскапување на струјата: Профитот на монополските компании не смее да биде пред јавниот интерес!

Поголем број здруженија и синдикати преку соопштение остро реагираат на, како што велат, скандалозната Одлука на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за високи 7,4% и бараат истата веднаш да биде повлечена. -Револтира што Одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа

Синдикати и здруженија остро реагираат: Струјата не смее да поскапи, одлуката се носи преку ноќ во пост-изборен период

Синдикати и здруженија остро реагираат: Струјата не смее да поскапи, одлуката се носи преку ноќ во пост-изборен период

Синдикати и здруженија остро реагираат: Струјата не смее да поскапи, одлуката се носи преку ноќ во пост-изборен период Поголем број здруженија и синдикати преку соопштение остро реагираат на, како што велат, скандалозната Одлука на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за високи 7,4% и бараат истата веднаш да биде повлечена

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати: Да се повлече одлуката за поскапување на струјата, профитот на монополските компании не може да биде пред сѐ

Синдикати: Да се повлече одлуката за поскапување на струјата, профитот на монополските компании не може да биде пред сѐ

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Оттаму посочуваат дека револтира образложението на претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, дека цената морала да се покачи, поради намалените приходи на енергетските компании. Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат

Синдикатите бараат веднаш да се повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите бараат веднаш да се повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. „Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Скопје, 1 август 2020 () – Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат

Синдикати и здруженија контра РКЕ: Веднаш да ја повлечете одлуката за поскапa струја

Синдикати и здруженија контра РКЕ: Веднаш да ја повлечете одлуката за поскапa струја

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. „Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите,