притисни ентер »

Џијан Емин: „Музиката е најмистериозната појава“

Џијан Емин: „Музиката е најмистериозната појава“

Предавање на тема „Музиката денес“ се одржа завчера во црквата „ Света Софија “ во Охрид, во организација на Националната установа „ Охридско лето“ и  генералниот спонзор на оваа музичко-сценска манифестација „ Македонски телеком“ . На оваа тема говореше познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент, диригент и организатор на спектакуларни музички

Џијан Емин, Македонската филхармонија и ЗЏМ на 12 јули во Галичник

Џијан Емин, Македонската филхармонија и ЗЏМ на 12 јули во Галичник

На 12 јули во Галичник, во предвечерието на Галичката свадба 2019, Џијан Емин во соработка со Македонската Филхармонија и ЗЏМ (здружението на џез музичари на Македонија) ќе одржи целовечерен авторски концерт. Оркестарот ќе биде составен од класични и џез музичари кои заедно со Џијан Емин ќе ни приредат несекојдневен музички настан и програма која е

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Во организација на Националната установа „Охридско лето“ и генералниот спонзор на нашата најпозната и најмасовна музичко-сценска манифестација „Македонски телеком“, синоќа, во катедралната црква „Света Софија“ предавање на тема „Музиката денес“ одржа познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент и диригент Емин Џијан. Уметникот укажа на различните

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Во организација на Националната установа „Охридско лето“ и генералниот спонзор на нашата најпозната и најмасовна музичко-сценска манифестација „Македонски телеком“, синоќа, во катедралната црква „Света Софија“ предавање на тема „Музиката денес“ одржа познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент и диригент Емин Џијан. Уметникот укажа на различните

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Во организација на Националната установа „Охридско лето“ и генералниот спонзор на нашата најпозната и најмасовна музичко-сценска манифестација „Македонски телеком“, синоќа, во катедралната црква „Света Софија“ предавање на тема „Музиката денес“ одржа познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент и диригент Емин Џијан. Уметникот укажа на различните

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Предавање и концерт на уметникот Емин Џијан во организација на „Охридско лето“

Во организација на Националната установа „Охридско лето“ и генералниот спонзор на нашата најпозната и најмасовна музичко-сценска манифестација „Македонски телеком“, синоќа, во катедралната црква „Света Софија“ предавање на тема „Музиката денес“ одржа познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент и диригент Емин Џијан. Уметникот укажа на различните

Џијан: Музиката е најмистериозната појава

Џијан: Музиката е најмистериозната појава

Предавање на тема „Музиката денес“ се одржа синоќа во црквата „Света Софија“ во Охрид, во организација на Националната установа „Охридско лето“ . На оваа тема говореше познатиот македонски композитор, аранжер, продуцент, диригент и организатор на спектакуларни музички проекти,уметникот Емин Џијан кој укажа на  различните перцепции во музиката, а се