Трпкова: Авторите на „Медена земја“ не возат џипови од државни пари, пример се како се прави ремек-дело со љубов и посветеност

Вели дека тешко е да се прифати фактот дека авторите ги надминаа сите и оти се една од ретките светли точки во општественото загадување. Дали знаете дека авторите на документарниот филм „Медена земја“ не возат џипови од ваши пари и дека се пример за тоа како се создава ремек-дело без државни пари, а со љубов и посветеност?, прашува универзитетската