притисни ентер »

СзС бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

СзС бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Србија: Опозицијата бара вонредна состојба поради загадувањето

Србија: Опозицијата бара вонредна состојба поради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Српската опозиција бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

– Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Српската опозиција бара оставки и вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција бара оставки и вонредна состојба заради загадувањето

СзС бара разрешување на министерот за животната средина Горан Триван, директорот на Агенцијата за заштита на животната средина Филип Радовиќ, како и на директорот на Градскиот институт за јавно здравје Душанка Матијевиќ Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција (СзС) бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Српската опозиција бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Српската опозиција бара смена на министерот за екологија и прогласување на вонредна состојба заради загадувањето

Пратеничката група на опозицискиот Сојуз за Србија (СзС) побара од градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, веднаш да прогласи вонредна состојба заради огромното загадување на воздухот, изјави шефот на пратеничката група и потпретседател на Народната странка (НС), Никола Јовановиќ. -Бараме и разрешување на министерот за заштита на животната средина

Омбудсманот започна контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Омбудсманот започна контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Како што јави дописникот на МИА од Белград, во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено конкретни мерки во долг временски период“ во врска со поплаките на граѓаните за прекумерното загадување на воздухот. Наведувајќи

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено конкретни мерки во долг временски период“ во врска со поплаките на граѓаните за прекумерното загадување на воздухот. Наведувајќи дека постапката ја покренал по своја

Заради загаденоста на воздухот: Народниот правобранител во Србија почна постапка за контрола на Министерство за екологија

Заради загаденоста на воздухот: Народниот правобранител во Србија почна постапка за контрола на Министерство за екологија

Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Како што јави дописникот на МИА од Белград, во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено конкретни мерки во долг временски период“ во врска со поплаките на граѓаните за прекумерното загадување на воздухот. Наведувајќи

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Како што јави дописникот на МИА од Белград, во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено конкретни мерки во долг временски период” во врска со поплаките на граѓаните за прекумерното загадување на воздухот. Наведувајќи

Заради загаденоста на воздухот: Народниот правобранител во Србија почна постапка за контрола на Министерство за екологија

Заради загаденоста на воздухот: Народниот правобранител во Србија почна постапка за контрола на Министерство за екологија

Заради загаденоста на воздухот: Народниот правобранител во Србија почна постапка за контрола на Министерство за екологија Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Како што јави дописникот на МИА од Белград, во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

Омбудсманот почна постапка за контрола на српското Министерство за екологија заради загаденоста на воздухот

– Заштитникот на граѓаните Зоран Пашалиќ иницираше процес на контрола на српското Министерство за животна средина. Како што јави дописникот на МИА од Белград, во соопштението од Пашалиќ се наведува дека „министерството нема споведено конкретни мерки во долг временски период“ во врска со поплаките на граѓаните за прекумерното загадување на воздухот