Хармонијата на село во Гренланд победи на изборот на најдобра Фотографија на „Нешнал џиографик“

Фотографија на рибарското село Упернавик во западниот дел на Гренланд ја освои главната награда на годинашниот натпревар „ Travel Photo Contest “ на „Нешнал џиографик“. Фотографот Веимин Чу во неколку наврати го посетил Гренланд, пред да почне да го документира тамошниот живот, почнувајќи од селото Упернавик. Второ место во категоријата Градови (Јасен