притисни ентер »

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираат до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

Дел од учениците продолжија со бојкот на наставата, родителите најавуваат и протест

Дел од учениците продолжија со бојкот на наставата, родителите најавуваат и протест

Делумниот бојкот на наставата организиран од групата на родители кои се против дигитализацијата на наставата продолжува. Од неформалната иницијатива “ Учебници и настава мора да има “ велат дека бојкотот тече и покрај одредени притисоци врз децата и родителите од страна на наставниците. Драгана Спасевска, како претставник на оваа група, за Канал 5

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираме до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираат до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираат до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

За во недела најавен протест, МОН го игнорира бојкотот на наставата

За во недела најавен протест, МОН го игнорира бојкотот на наставата

Училишта со полски тоалети и без вода, училишта во кои децата збираат пари за креда, родителите за течен сапун – таму е невозможно да се спроведат реформите на Мила Царовска – алармира воспитувачката Драгана Спасевска која стои зад граѓанската иницијатива против електронски учебници. Бојкотот на наставата од страна на учениците продолжува и денеска,

Министерството за образование и наука тврди дека нема бојкот на наставата, туку само неколку групи ученици не одат на настава

Министерството за образование и наука тврди дека нема бојкот на наставата, туку само неколку групи ученици не одат на настава

Министерството за образование и наука информира дека помали групи ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн-наставата. МОН во соопштение ги повикува да се вратат на часовите, апелирајќи и до нивните семесјтва, и укажува дека секое неоправдано отсуство се одразува

МОН апелира за редовност во наставата - нема бојкот, туку изолирани случаи

МОН апелира за редовност во наставата - нема бојкот, туку изолирани случаи

Министерството за образование нагласува дека има само изолирани случаи на помали групи ученици кои ја бојкотираат наставата и апелира до учениците и родителите за редовно посетување на часовите за да не се соочат децата со педагошки мерки, намалено поведение и дополнителна настава за да се надоместат загубеното време и наставниот материјал. Министерството

Дел од учениците продолжија со бојкот на наставата, родителите најавуваат и протест

Дел од учениците продолжија со бојкот на наставата, родителите најавуваат и протест

Од неформалната иницијатива “ Учебници и настава мора да има “ велат дека бојкотот тече и покрај одредени притисоци врз децата и родителите од страна на наставниците. Драгана Спасевска, како претставник на оваа група, за Канал 5 вели дека не се откажуваат од барањата за запирање на постапката за законот за дигитализација на учебниците. Ќе чекаат уште

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Апелираме до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот на стекнување знаења, што впрочем треба да биде нивен приоритет и единствена грижа. Секое неоправдано отсуство предизвикува импликации во педагошката евиденција која ја водат наставниците за образованието и поведението

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираат до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

МОН: Нема бојкот на наставата, изолирани случаи на отсуство од часовите

МОН: Нема бојкот на наставата, изолирани случаи на отсуство од часовите

– Министерството за образование и наука информира дека помали групи ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн-наставата. МОН во соопштение ги повикува да се вратат на часовите, апелирајќи и до нивните семесјтва, и укажува дека секое неоправдано отсуство се

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

МОН: Нема бојкот на наставата, од часовите отсуствуваат изолирани случаи

Министерството за образование и наука информира дека помали групи на ученици од неколку училишта во државата не ја посетуваат наставата организирана со физичко присуство, односно не се вклучени во онлајн наставата. Апелираме до нив и до нивните семејства, да ја променат таквата одлука и заедно со сите други ученици да се вратат на часовите и на процесот

Бојкот на наставата продолжува, ако МОН не ги прифати барањата, во недела протест

Бојкот на наставата продолжува, ако МОН не ги прифати барањата, во недела протест

И денеска бојкотот на наставата кои го организираа родителите на Фејсбук групата против дигитализација на учебниците. – Бојкотот си тече, исто како и во четвортокот. Забележителен е притисокот на децата и родителите од страна на наставниците – вели воспитувачката Драгана Спасевска за „Слободен печат“ , која стои зад групата на родители организирани