притисни ентер »

Ќе ce лeгaлизиpaaт вoзилaтa co cтpaнcки peгиcтapcки тaблички

Ќе ce лeгaлизиpaaт вoзилaтa co cтpaнcки peгиcтapcки тaблички

Возилата со странски регистарски таблички кои се возат низ земјава ќе се легализираат, односно ќе добијат таблички од Македонија. Од Владата сметаат дека е рано да објавуваат повеќе информации бидејќи во следниот период ќе се подготвувало законско решение. -Во моментот се работи на драфт-верзија на законското решение со кое ќе се реализира оваа најавена

Возилата со странски регистарски таблички ќе бидат легализирани

Возилата со странски регистарски таблички ќе бидат легализирани

Возилата со странски регистарски таблички кои се возат низ земјава ќе се легализираат, односно ќе добијат таблички од Македонија, објави Алсат М. Од Владата сметаат дека е рано да објавуваат повеќе информации бидејќи во следниот период ќе се подготвувало законско решение. -Во моментот се работи на драфт-верзија на законското решение со кое ќе се реализира