притисни ентер »

При изградба на патот Кочани – Штип пронајдени 970 килограми злато

При изградба на патот Кочани – Штип пронајдени 970 килограми злато

Ни повеќе ни помалку туку точно 960 килограми злато биле пронајдени во нива во атарот на селото Жиганци, кочанско. Златото било пронајдено под карпа при ископ што го прави фирмата што работи на изградба на експресниот пат Штип – Кочани… Оваа приказна доаѓа од мештани на село Чешиново, бидејќи нивата каде што било ископано златото во Жиганци била на